maanantai 18. elokuuta 2014

Milja Kaunisto: Synnintekijä

Vannoutuneena Kaari Utrio-fanina olen kiinnostunut keskiaikaisista teoksista. Niinpä bongatessani Milja Kauniston Synnintekijä-pokkarin alesta, päätin kurkistaa toisenlaiseen keskiaikaan.

Synnintekijä kertoo Olavi Maununpojan, tai Olaus Magnuksen, nuoruudesta Pariisin yliopistossa. Nuori pappi ystävystyy pian älykkään Miracle-nuorukaisen kanssa, joka pyytääkin Olauksen kesäksi etelä-Ranskaan perintölinnaansa. Täällä Olaukselle avautuu aivan uusi maailma ja hän joutuu pohtimaan mitä hän elämältään oikein haluaa.

Teos ratsastaa seksillä, ehkä vähän liiankin kanssa. Jossain vaiheessa ajattelin, että ehkä tässä on vihdoinkin keskiaikainen homo-teos, mutta... Jokainen voi itse lukea kuinka Olauksen käy viettelyksen tiellä. Oma mielipiteeni kuitenkin on, että vaikka seksi onkin nykypäivää, niin tämän tyyppisessä kirjassa sitä oli ehkä turhankin paljon. Itse historia jäi sivurooliin, ja päällimmäinen ajatus olikin, että tässä on kirja, mihin on otettu historiallinen henkilö, historiallinen miljöö ja paljon mielikuvitusta ja tuota seksiä.

Tosin saattaa olla, että jossain vaiheessa "sorrun" lukemaan jatko-osan, Kalmantanssin. Ja käsittääkseni sarjaan olisi tulossa vielä kolmaskin osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...