sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kaisa Haatanen: Meikkipussin pohjalta

Bongasin kirjastosta tämän äänikirjan ja kiinnostuin kansikuvan perusteella. Kuuntelin pienissä pätkissä, vaikka olisi tämän voinut kuunnella lähes yhteen putkeenkin. Hyvin kirjoitettu, hyvällä huumorilla varustettu kirja aikuisille naisille.

Tytti Karakoski on viittäkymppiä lähestyvä, yksinelävä rehevä suomalainen nainen. Hän jää vuorotteluvapaalle työstään kustantamossa ja päätyy kirjoittamaan kirjan omasta elämästään. Heti alusta minulle oli selvää, että kirjailija Haatanen ja neiti Karakoski ovat yksi ja sama henkilö.

Teos jaksottuu aakkosiin, jokaisen kirjaimen kohdalla perehdytään sillä kirjaimella alkaviin asioihiin. Tytti pohtii niin miessuhteitaan, matkustamistaan, kulttuurielämyksiään, meikkipussinsa sisältöä kuin suhdettaan vanhempiinsa. Teoksessa on mukana paljon teräviä huomioita naisten elämästä ja huumori ja itseironia ovat huipussaan.

Itse pidin tästä. Mukava pikku tarina, ei joka hetki niin kovin kepeäkään vaikka syvissä vesissä ei jäädäkään rypemään vaan matka jatkuu. Olisi ollut mukava kuulla lisää Tytin ajatuksia, ja huomasinkin että kirjailijalta on kuin onkin tulossa uutta tuotantoa jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...