sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Agatha Christie: Hercule Poiroit ja huvimajan arvoitus

Uusvanha Poiroit tarina. Huomasin kirjastossa ja nappasin mukaani, koska en ollut tätä ennen kuunnellut. Tai niin ainakin luulen. Mutta kun aloitin kuuntelun, huomasin heti että tarina on ennestään tuttu ja näin sieluni silmin tarinasta tehdyn elokuvaversion.

Juoni on siis sama kuin "Kuolleen miehen huvimajassa", tosin tämä oli lyhennetty versio. Poirot saa kirjailijatar ystävältään kutsun tulla erääseen taloon, missä on tarkoitus järjestää suuri puutarhajuhla. Kirjailijatar on luvannut tehdä tapahtumaan murhamysteerin vetonaulaksi, mutta jokin talon asukkaissa hiertää hänen mieltään ja hän pyytää Poirotin paikalle.

Yllättäen, juhlan ollessa täydessä vauhdissa murhamysteerin ruumiiksi palkattu tyttö löytyykin oikeasti kuolleena. Lisäksi talon emäntä on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Poirot tarttuu toimeen, kyselee, selvittelee ja lopulta ratkaisee rikoksen.

Tämä ei ollut aivan niin hyvä kun Christien muut teokset. Tästä paistoi tietynlainen hiomattomuus ja hätiköinti. Ehkä tarina oli tarkoitus kirjoittaa vielä uusiksi (kuten myöhemmin kävikin, ja Christie kirjoitti aivan erinimisen teoksen samalla juonella). Kuitenkin mukava pikku välipala, sillä äänikirjalla oli pituutta vain kolme tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...