keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus

Olen lukenut tämän maaliskuussa 2012 vaikka teos olikin ollut hyllyssäni jo vuodesta 2009. Olin ostanut pokkarin lähinnä takakannen tekstin perusteella, sillä se vaikutti jokaisen kirjafriikin unelmalta. Teos todellakin täytti nämä odotukset, vaikka minulla ei suuria odotuksia ollutkaan.

Teos kertoo tarinan erään perheen historiasta ja kohtalosta. Juonessa ei ole oikeastaan romantiikkaa tai dekkarin aineita, enkä oikein tiedä miten luokittelisin tämän kirjan. Teos piti kuitenkin tiukasti otteessaan, ja tämä olikin jotain erilaista mitä olin koskaan lukenut.

Vanha, suosittu kirjailijatar Vida Winter kutsuu nuoremman naisen kirjoittamaan elämänkertansa. Winterillä on ollut tapana kertoa toimittajille ja muille kyselijöille aina erilainen versio historiastaan, mutta nyt hän päättää että Margaret saa kuulla totuuden. Seuraa mielenkiintoinen tarina erilaisista henkilöistä ja heidän elämästään. Tarina koukutti lukijan pienen alkuhaparoinnin jälkeen ja siitä punoutui mielenkiintoinen kokonaisuus.

Voisin sanoa, että jos joku pitää kirjoista ja lukemisesta, tulet varmasti pitämään tästä teoksesta! Luulen, että luen tämän jossain vaiheessa uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...