tiistai 26. huhtikuuta 2016

Juri Nummelin (toim.): Kuun pimeä puoli

Kirjastosta lainattu novellikokoelma, teemana ihmissudet. 24 erilaista kertomusta ja näkemystä ihmissusista. Kirjoittajina suomalaiset kirjailijat. Nummelin oli minulle ennestään tuttu jo Verenhimo novellikokoelmasta, joten tiesin vähän mitä oli odotettavissa.

Osan novelleista harpoin, sillä olen todennut että jos tarina ei vedä, se ei vedä. Suurinosa teoksen teksteistä oli kuitenkin mielenkiintoisia. Oli mielenkiintoista lukea noin monesta erilaisesta näkemyksestä siitä mitä ihmissuden elämä voisi olla. Omat kokemukset ihmissusista taitavat olla vain Harry Pottereista ja Twiglightista, joten tässä esitettyjä näkemyksiä oli ilo lukea.

Jostain syystä moni tarinoista oli sijoitettu kauas menneisyyteen, pois nykyajasta. Ehkä se tuo tarinoihin oman hohtonsa, mutta toisaalta nykyaikainen ihmissusi on myös mielenkiintoinen yksilö. Muutama myös täysin absurdi novelli oli joukossa, muun muassa Jari Tammen Ratsastajat.

Tämä ei ehkä ole varsinaista kauhua sanan oikeassa merkityksessä, mutta en oikein osaa muuhunkaan kategoriaan tätä laittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...