keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Sofi Oksanen: Norma

Lainasin kirjastosta Oksasen uusimman ja kuuntelin äänikirjana. Mielenkiintoinen tarina, hyvin erilainen kun Puhdistus. Mutta tykkäsin tästäkin.

Normalla on salaisuus, hänen hiuksensa kasvavat kuin Tähkäpäällä. Norman äiti kuolee yllättäen ja Norma ryhtyy selvittelemään äidin kuolemaa. Jäljet johtavat äidin työpaikkaan, Tukkataikaan. Juttuun punoutuu hiuskauppaa sekä ihmiskauppaa kohdunvuokrauksen merkeissä. Pikkuhiljaa Norma pääsee selville totuudesta ja on itsekin vaarassa. Apu tulee kuitenkin yllättävältä taholta.

Teoksessa käydään läpi hiusten historiaa punottuna juonen. Asioiden esittämisessä ei ollut luennoinnin makua. Lisäksi kohduvnuokraus-bisnes kuulostaa karulta ja julmalta, mitä ihmiset ovatkaan valmiita tekemään rahasta!

Tarina on ehjä kokonaisuus. Lukijalle paljastetaan tietoja sopivina annoksina ja lopussa langanpäät sidotaan yhteen. Oksanen todellakin osaa kirjoittaa, mikä on todistettu jo hänen aiemmissa teoksissaan. Itse pidin siitä, että tämä oli niin erilainen kuin Puhdistus tai Kun kyyhkyset katosivat. Samalla sapluunalla ei voi kirjoittaa oikein muita kun dekkareita ja rakkausromaaneja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...