keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Philip Pullman: Salaperäinen veitsi

Toinen osa Universumin Tomua luettu lapselle ääneen. Tosin hieman mietin ovatko nämä sopivia teoksia lapselle. Kuolemaa oli jo toki Harry Pottereissa, mutta hienoiset viittaukset intiimiin kanssakäymiseen häiritsevät hieman.

Tässä osassa mukaan tulee uusi hahmo, Will. Hän on myös kotoisin Oxfordista, mutta meidän maailmamme Oxfordista. Willin isä on tutkimusmatkailija, joka on kadonnut, tai kuollut, Willin ollessa pieni. Eräänä päivänä Will huomaa aukon, josta pääsee toiseen maailmaan, lasten maailmaan. Myös Lyra on päätynyt tähän samaan maailmaan ja he tutustuvat.

Lyran selvittäessä Tomun alkuperää hän tutustuu Willin Oxfordista Mary Maloneen. Hän tutkii myös Tomua, tai Varjoja, kuten hän sitä nimittää. Lyra joutuu kuitenkin vaikeuksiin kun hänen aletiometrinsä varastetaan. Yhdessä Willin kanssa he saavat sen takaisin, sillä Will on voittanut taistelussa itselleen salaperäisen veitsen ja hänestä on tullut veitsenkantaja.

Lasten maailmassa noidat, etunenässä Serafina Pekkala, saapuvat auttamaan Lyraa ja Williä. Myös aeoronautti Lee Scoresby tekee oman osansa auttaakseen Lyraa, ja tuo Grummanin kuumailmapallollaan lasten maailmaan. Ensimmäiset kyyneleet vuodatin tämän kirjasarjan aikana, kun Lee kuoli Hesterinsä (daimoni) kanssa.

Huomenna aloitamme luultavasti trilogian viimeisen osan. Jännitys tiivistyy, sillä rouva Coulter on napannut Lyran, ja Lordi Asriel aikoo taistella Jumalaa vastaan. Willillä on myös tehtävänsä veitsen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...