tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kaisa Ikola: Ylämaan sudet

Jaahas. Minua ei näköjään pitäisi päästää kirjastoon silloin kun minulla on pino kirjoja kotona odottamassa lukemista. Kävin vain ihan nopeasti vilkaisemassa nuorten hyllyä, kun etsin erästä kirjaa lapselle iltalukemiseksi. Näin sitten tämän teoksen hyllyssä ja kiinnostuin kun nimessä mainittiin Ylämaa. Olen eräänlainen Skotlanti-fani ja etenkin historia kiinnostaa.

Tämä teos on kirjoitettu 1993 ja tapahtumat sijoittuvat 1650-luvulle, jolloin Kaarle II yritettiin saada jälleen Englannin ja Skotlannin valtaistuimelle. Itseäni sotki hieman se, kun olen lukenut 1700-luvun loppuun sijoittuvia Gabaldonin teoksia joissa on mukana Kaunis Kaarle Prinssi. Jouduinkin vähän googlettamaan Skotlannin historiaa, että pääsin kiinni juonenpäästä.

Päähenkilönä on 20-vuotias Mary Fraser, joka johtaa sissijoukkoa nimeltään "Ylämaan sudet". Mary on täydellinen sankaritar, hän on kaunis, älykäs, hyvä taistelemaan ja ratsastamaan, kaikkea mitä naiset eivät tuohon aikaan olleet. Tarinassa ei ole oikeastaan juonta, se kuvaa vain Maryn elämää ja rakastumista.

Tämä oli nopealukuinen kun sivuja oli vain 125, joten lukaisin tämän iltapalana. Sarjaan kuuluu vielä kaksi kirjaa, mutta katsotaan nyt luenko niitä. Vaikka tämä teos oli viihdyttävä ja siinä on kaikki minulle tärkeät elementit, historia ja romantiikka, niin mitenkään kovin erikoinen tämä ei ollut. Epäilen että uppoaako tämä nykynuoriin, jotka ovat tottuneet hieman monimutkaisempiin juonikuvioihin. Toisaalta, jos tämä saa jonkun kiinnostumaan historiasta niin se on hienoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...