torstai 3. huhtikuuta 2014

Liza Marklund: Panttivanki

Tämä oli huomattavasti parempi kuin Marklundin aikaisemmat Annika Bengtzonit. Vuorotteleva kerronta toi kivaa vaihtelua!

Annika on palannut yhteen miehesä Thomasin kanssa. He ovat olleet muutaman vuoden työkomennuksella Washingtonissa ja palanneet takaisin Tukholmaan. Thomas on lähtenyt Arfikkaan työmatkalle, mutta kesken kaiken hänet ja muu seurue siepataan ja heistä vaaditaan lunnaita. Annika joutuu kovan paikan eteen haaliessaan rahoja kasaan samaan aikaan kun Thomasin esimies pitää "kriisikeskusta" heidän asunnossaan ja neuvottelee sieppaajien kanssa.

Mukavaa on, että lukija pääsee tällä kertaa myös Thomasin pään sisälle, ehkä paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Ainakin itselleni tuli välillä olo, että miksi Annika vaivautuu pelastamaan tämmöisen miehen? Mutta joskus rakkaus (tai velvollisuus) pakottaa.

Annikan oma toimittajan työ jää taka-alalle, vaikka hän tekeekin jatkusvasti raporttia panttivanki-draamasta. Noloa myöntää, mutta vasta tässä kirjassa tajusin että Annikan kollega Berit onkin nainen eikä mies, niin kuin olen aina kuvitellut!! Näköjään sivuhenkilön sukupuolella ei ole suurtakaan merkitystä kokonaisuudessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...