torstai 3. huhtikuuta 2014

Leena Lehtolainen: Sukkanauhatyttö ja muita kertomuksia

Novelli kokoelma, joissa osassa tarinoista tuttuakin tutumpi Maria Kallio ratkoo rikoksia. Mutta kolmessa tarinassa seikkailee uudet hahmot, poliisit Laura Sarkkinen ja Anna Harmaja. Muut kertomukset ovat sitten omiaan, ilman suurempaa päähenkilöä. Oli mukava ylläri löytää tämä pokkari-hyllystä jokunen kuukausi sitten.

Maria Kalliosta kertovat jutut antavat eniten ehkä Kallio-faneille, tai niille joille Marian elämä ja aikaisemmat "jutut" ovat tuttuja. Toisaalta taas olisi ollut mukava lukea pitkää Kallio tarinaa, sillä nämä lyhyet novellit eivät oikein tuntuneet toimivan. Tai jäivät jotenkin vajaiksi. Toisaalta Ruma juttu antoi hyvän lisän Marian menneisyyteen.

Sarkkinen-Harmaja kaksikko oli mielenkiintoinen poikkeus Lehtolaisen tuotannossa. Toisaalta novellit etenivät niin päätähuimaavaa vauhtia ettei lukija meinannut pysyä kaikkien juonenkäänteiden perässä. Vasta jälkisanoista luin, että nämä onkin kirjoitettu sanomalehden kesädekkareiksi, jolloin luvut ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. No, tämän kun olisi tiennyt ennen kuin aloitti lukemisen niin tarinoista olisi osannut nauttia ehkä hieman enemään.

Nuo muut novellit, joissa päähenkilönä ei ole kukaan yllämainituista olivat mukavaa vaihtelua Lehtolaisen kerronnassa. Etenkin Varastettu elämä oli mielestäni osuva ja terävänäköinen tarina, surullinenkin omalla tavallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...