perjantai 4. huhtikuuta 2014

Diana Gabaldon: Tulivana

Ehdoton suosikkikirjailijani! Ihastuin Gabaldon tuotantoon vuosia sitten, aivan ihanaa kerrontaa ja ihania hahmoja!


Tulivana on neljän novellin kokoelma. Toimii varmaan yksinäänkin ihan hyvin, mutta eniten tästä saa irti jos Gabaldonin maailma ja hahmot ovat ennestään tuttuja.

Ensimmäinen novelli kertoo Rogerin vanhemmista. Mitä tapahtui kun Rogerin isä menehtyi? Tässä tulee totuus siitä miten Roger jäi orvoksi. Aivan ihana kertomus, tosin kahden miehen henkilöllisyydet jäivät vaivaamaan niin paljon että pakko silmäillä Luiden kaiku jossain vaiheessa läpi. Tai toisen kyllä tajusin hänen viimeisistä sanoistaan, mutta toista en oikein tunnistanut.

Seuraavat kaiksi tarinaa ovat ihania Lordi John kertomuksia. Toisen sijoittuu Jamaicalle ja antaa hieman pohjaa Matkantekijän tapahtumille. Toinen taas sijoittuu Kanadaan ja pohjustaa Lordi Johnin omaa teosta Skottilainen vanki.

Neljäs on totaalinen irtiotto tutuista hahmoista. Eivät nämä toki aivan vieraita ole, mutta totaalisia sivuhenkilöitä varsinaisessa Matkantekijä-sarjassa. Tarina sijoittuu Pariisiin ja vastaa muutamiin mielenkiintoisiin kysymyksiin.

Mikäli Gabaldon kuuluu suosikkeihin, niin tämä on meilkeinpä pakko lukea! Täydentää kivasti varsinaisen päätarinan (tai tarinoiden!) aukkoja. Ei Gabaldonia suotta nimitetä Rouva Rönsyksi! Jokaisen kirjakauppiaan unelma kirjailija :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...