tiistai 1. huhtikuuta 2014

David Eddings: Mallorean taru

Suoraa jatkoa Belgarionin tarulle. Samat vanhat henkilöhahmot ja monta uutta. Kuten viisiosaisen sarjan nimikin kertoo, tässä tutustutaan paremmin Mallorean laajaan mantereeseen. Sarja sisältää seuraavat kirjat: Lännen vartijat, Murgojen kuningas, Karandan paholaisherra, Darshivan velhotar ja Kellin näkijätär.

Kerronta on parantunut ja hahmot saavat hieman lihaa luidensa ympärille. Kovin syvääluotaavia katsauksia ei tehdä, sillä toiminta on edelleen pääosassa ja tietenkin etsintä, seikkailu ja taikuus.

Lännen vartijat
Kotoisaa, tuttua ja turvallista tarinaa Garionin ja kumppaneiden arjesta. Lapsia, rauhallisia tapaamisia ja hieman politiikkaa. Suurin huoli on Rivan kruuninperijän puuttuminen, mutta tämäkin asia saadaan korjattua mutta vain hetkellisesti. Pieni Geran vauva varastetaan Rivasta ja Garion kumppaneineen lähtee jälleen tien päälle.

Murgojen kuningas
Geranin etsintä suuntautuu tuttuihin paikkoihin ja Garion kiinnittää asiaan huomiota. Pohdiskelu asiasta antaa kirjailijalle vapauden seurata turvallista juonta edellisistä kirjoista ilman että lukija protestoisi samojen tapahtumien toistoa. Toki kuvaan tulee monta uutta hahmoja ja etsintäkin rupeaa poikkeamaan tutusta kaavasta.

Karandan paholaisherra
Uutena tulevat nyt pahat henget. Näihin Garion&co törmäävät Malloreassa. Onneksi Belgarath ei ole aivan noviisi näidenkään asioiden suhteen, joten matka ei pääse keskeytymään. Välillä porukka pääsee jo lähelle Geranin sieppaajaa, mutta ei kuitenkaan liian lähelle ettei tarina päättyisi ennen aikojaan.

Darsivan velhotar
Kirjan nimi tulee Geranin sieppaajaan Zandramaan mukaan. Nainen tavoittelee itselleen koko maailman hallintaa yhdessä uuden jumalan rinnalla, jonka on määrä syntyä korvaamaan Garionin surmaama Torak.

Kellin näkijätär
Matka päättyy valintaan. Sekä Zandramaalla että Garionilla on ensin oma valintansa seuraajikseen ja lopulta Kellin pyhä näkijätär valitsee valon ja pimeyden väliltä. Ja taaskin lopputulos on vallan arvattavissa. Se ei silti haittaa, sillä kerronta on kehittynyt huimasti ja myös henkilögalleria on tässä vaiheessa paisunut uskomattomiin mittoihin. Lisäksi lukijalla on hieman haikumieli jättää hyvästit porukalle jonka seikkailuita on lukenut kymmenen kirjan verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...