torstai 3. huhtikuuta 2014

Liza Marklund: Paikka auringossa

Pitkään kirjahyllyssäni maannut teos. Otin tämän luettavaksi eräälle reissulle ja hyvää lukemista olikin kun jouduin tahtomattani viettämään aikaa Helsinki-Vantaalla. Olen lukenut kaikki Annika Bengtzon dekkarit, mutta sitten jossain vaiheessa tuli ähky enkä jaksanut enää yhtään. Joten siinä vaiheessa tämä jäi makaamaan kirjahyllyyn.

Nyt pitkän tauon jälkeen tuntui kivalta lukea taas Annikan seikkailuista. Tässä teoksessa Annika tutustuu Espanjan Aurinkorannikkoon sekä pääsee seikkailemaan Afrikassakin. Kaikki alkaa tietenkin murhasta, kun ruotsalainen jääkiekkoilja löydetään murhattuna Aurinkorannikolta. Myöhemmin kuvioon tulevat myös huumekauppa. Annika, joka on eronnut miehestään, pääsee harjoittelemaan "polkupyörällä ajoa" komean poliisin kanssa.

Itse asiassa tässä teoksessa eniten ärsytti Annikan oma asenne. Jotenkin aistin rivienvälistä, että kirjailija itsekin oli tympääntynty oikuttelevaan reportteriinsa. Tai ainakin minä lukijana olin kurkkua myöten täynnä Annikan käsittämätöntä asennetta muun muassa kuvaaja Lottaa kohtaan.

No, luettua tuli ja tykättyäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...