keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

David&Leigh Eddins: Polgara: Velhottaren tarina

Tähän voisi laittaa samat alkusanat kuin edelliseen postaukseen mikä koskee Belgarath velhoa. Omanäkemykseni on, että tasapuolisuuden (ja rahan) vuoksi myös Belgarathin tytär Polgara tarvitsee oman tarinan.

Velhottaren 3000 vuoden elämän olisi voinut tiivistää, mutta koska nuoret lukijat rakastavat paksuja fantasiakirjoja, niin tämäkin on sellainen. Toki mukana olivat aiemmista kirjoita tutut tapahtumat, mutta mukana oli myös paljon turhaa täytettä.

Polgaran hahmoon oli yritetty saada vähän enemmän syvyyttä, mutta toisaalta koko hahmo tuntui ailahtelevalta. Toki nuori tytönhupakko on innoissaan juuri löydetyistä velhottaren kyvyistään, mutta välillä touhu tuntui tosi lapselliselta. Toisaalta teos vastasi niihin kysymyksiin joita heräsi Belgarathin aikana. Toisaalta taas vastaukset eivät olleet ehkä kovin tyydyttäviä, sillä ne olivat vain Polgaran koulutuksesta.

Niin tai näin, hyvä lopetus mittavalle fantasia sarjalle. Kyllä tämä täytyy myös lukea, jos tänne asti on sarjaa jo jaksaut lukea :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...