maanantai 16. syyskuuta 2013

Kaari Utrio: Seuraneiti

Kaari Utrion uusin, 1830-luvulle sijoittuva teos alkaa Kajaanista. Köyhän pappilan mamselli Linda Melin, kaunis kuin kedon kukka, kutsutaan Helsinkiin seuraneidiksi. Matkalla pääkaupunkiin saattajana toimii serkku Claes Carleson ja yllättäen joukkoon liittyy myös kuvankaunis satuprinssi Victor Waldau.


Kaksi miestä, Claes Carleson sekä Victor Waldau, rakastavat kaunista Lindaa. Vastakaikua neidolta saa vain Victor, kunnes Linda ymmärtää ettei Victor oikeasti rakasta häntä, haluaa vain omistaa. Lindaa revitään myös vuoroin valtioneuvoksen salongissa ja kauppaneuvoksen talossa. Ensimmäisessä Linda tuntuu tekevän jatkuvasti jotakin väärin, jälkimmäisessä hänen suloutensa herättää vanhat nauramaan ja tanssimaan.

Ihanaa romantiikkaa, vaikkakin olin hieman petynyt kuinka Linda lopulta, hieman latteasti, huomasi todellisen rakkautensa kohteen. Claesin ihanaa rakkautta kerrottiin riipaisevan kauniisti. Historiaa oli jälleen tarjolla rautaruukin sekä kauppahuoneen tapojen muodossa. Näiden lisänä tietenkin ajan pukeutuminen, etiketti ja säätyjärjestys.

Nämä Utrion epookkiromaanit ovat parantuneet kerta kerralta. Tosin edelleenkin näistä ehdoton suosikkini on Ruma kreivitär, jonka päähenkilö Julia on suosikkejani. Innolla odotan seuraavaa romaania!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...