perjantai 20. syyskuuta 2013

Kaari Utrio: Saippuaprinsessa

Luettu kesäkuussa 2005.

Kuva: Kirjasampo

Taattua Utrion rakkausromaani laatua. Juoni on tosin hieman pelkistetympi ja suoraviivaisempi kun joissain muissa Utrion teoksissa. Ihanan imelä rakkauskohtaus toukokuissa yössä keskellä Helsinkiä palkitsee lukijan.

Saippuaprinsessaksi tituleerattu Ulrika Rutenfelt palvelee vanhoja armoja Kiiholman kartanossa kunnes hänet haetaan Helsingin seurapiireihin. Tarkoituksena on naittaa Ulrika draagisen kauniille Herman von Sperlingille. Herman ei ole kovin innokas kosimaan vaan häntä kiinnostaa enemmän venäläisen ruhtinattaren salaperäinen peliluola. Hermanin sisar Viktoria puolestaan emännöi jo täyttä päätä tulevan sulhasensa Mauriz Ekestolpen taloudessa vaikka pari ei ole vielä virallisesti kihlautunutkaan.

Keskiössä on Ulkiran tuleva perintö, kaksisataatuhatta ruplaa, mikä kiinnostaa useita vaikka Ulrika itse on täysin tietämätön tulevasta onnestaan. Kun asia selvitetään hänelle, Ulrika tekee kokeen, jolla on kohtalokkaat seuraukset. Onneksi Riiasta saapuu kauppias Henning selvittämän asioita.

Historian osalta teos ei tarjoa niin paljon kun jotkut muut Utrion kirjat. Mukana on hieman kansanrunouden keruuta sekä tietenkin aikaan kuuluva pukeutuminen, puhuttelu, rankijärjestys yms. Enemmän siis romanttinen romaani kuin historiallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...