torstai 5. syyskuuta 2013

Ilkka Remes: Ylösnousemus

Viime vuoden joululahjakirja. Aloitin lukemisen pian joulun jälkeen, mutta erinäisistä syistä teos jäi kesken ja saatoin sen loppuun vasta nyt alkusyksystä. Sinällään harvinaista, sillä yleensä Remeksen kirjat ovat niitä jotka ahmin muutamassa päivässä. En tiedä oliko tässä jokin asia mikä tökki ylipaljon, mutta loppuun lukeminen sujui kuitenkin nopeasti.

Kuva: WSOY

Uudet hahmot: Salla Määttä, Harri Korte ja heidän tyttärensä Taru. Mir-sukellusaluksia, rikkaita venäläisiä, öljyä, muutama kiinalainen, USA:n tiedustelupalvelu, Venäjän politiikkaa, mustasukkaisuutta sekä uskomattomia tapahtumia. Siinä tämän teoksen pääkohdat.

Harri on koulutettu Mir-pilotti jonka uskotaan kuolleen parikymmentä vuotta sitten. Salla on kasvattanut sukelluksesta kiinnostuneen Tarun yksin ja myöhemmin uuden miesystävän kanssa. Taru siepataan ja Harri ilmestyy takaisin Sallan elämään. Kumman työtehtävät ovat syynä tyttären sieppaukseen? Harri vannoo löytävänsä ja vapauttavansa tytön. Supo ja KRP vääntävät kättä vallasta ja välillä puhutaan Voimasta. Suomi on kuitenkin taas kerran vain pelinappula suurvaltojen armoilla, tapahtumapaikka ja sotkujen siivoaja. Rikkaalla venäläisellä on rahaa ja päämäärä. Harri joutuu tahtomattaan, tyttärensä pelastaakseen kummalliselle tehtävälle, eikä paluu ole varmaa.

Taattua Remestä juonenkäänteineen ja jopa mahdottomilta tuntuvine ihmepelastumisineen. Uudet hahmot tuovat mukavaa vaihtelua. Sukellusmiljöö tuo myös uuden aluevaltauksen. Jokin aika sitten Remeksen kirjoissa tuntui olevan aivan älyttömiä loppuja, mutta tässä ei ollut nyt niin älytön. Tietenkin hieman epäilyttävä mutta ei kuitenkaan mahdoton :)

Loppukuusta ilmestyykin sitten seuraava Remes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...