lauantai 9. toukokuuta 2015

Stephenie Meyer: Houkutus

Muistan kuinka työkaverini suositteli tätä kirjaa vuonna 2009. Pienen harkinnan jälkeen otin tämän silloin luettavaksi, enkä jälkeen päin ihmetellyt yhtään hänen suositustaan. Vaikka tämä varmaan luokitellankin nuortenkirjallisuudeksi, niin kyllä tämä toimii vanhemmillekin lukijoille. Nyt luin tämän pikaisesti uudestaan, enkä katunut. Tarina oli edelleen niin kiehtova kun muistinkin.


Itse juoni on tuttu monista romanttisista tarinoista: tavistyttö ihastuu uskomattoman komeaan mieheen. Siihen kun lisätään, että mies onkin vampyyri, sekä hieno ja sujuva kerronta, niin mestariteos on valmis. Tämän teoksen yksi parhaista anneista on konservatiivisuus, seksistä vihjataan mutta siitä ei puhuta. Rakkaus kerrotaan muilla keinoilla. Ja ei sitä varsinaista seksiä edes olekaan, eikä tarvitse olla.

Bella muuttaa isänsä luo sumuiseen ja utuiseen pikkukaupunkiin. Hän varautuu olevansa kaikkien silmätikkuna, mutta siihen hän ei ole varautunut että hänen biologiantuntien parinsa Edward suorastaan inhoaa häntä. Bella kuitenkin tuntuu vetävän Edwardia puoleensa ja vähitellen he ystävystyvät ja rakastuvat, Edwardin vastustuksesta huolimatta. Bellalle selviää, että tämä kuvankaunis poika onkin oikeasti sata vuotta vanha vampyyri. Bellalle selviää myös monta pientä yksityiskohtaa vampyyrien elämästä ja tavoista. Nämä ovatkin kivan tuoreita ja uusia Draculan aikoihin verrattuna. Bellalla ja Edwardilla ei tosin näytä olevan yhteistä tulevaisuutta niin kauan kun Bella on kuolevainen. Kirja kuitenkin päättyy ennen kuin Bellasta tehdään vampyyri.

Teokselle on jatko-osia jotka on tietenkin pakko lukea. Olkoonkin kuinka kliseistä tahansa niin olen tyytyväinen että tällaista kirjoitetaan. Ehkä joku nuori löytää näiden teosten myötä lukemisen riemun ja ilon, eikä mikään voisi olla parempaa kuin upota hyvän tarinan pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...