maanantai 11. toukokuuta 2015

Stephenie Meyer: Uusikuu

Twilight-sarjan toinen osa. Luin tämänkin enismmäisen kerran reilut kuusi vuotta sitten. Nyt hieman harppomalla selailin, sillä omissa muistoissani oli, että tämä oli tylsä kirja. Näin ei ollutkaan ja huomasin tuon tuosta jääneeni lukemaan tarinaa sivukaupalla.

Bellan ja Edwardin rakkaustarina saa ikävän käänteen, kun Edward päättää jättää Bellan. Syynä on pieleen mennyt syntymäpäivä Cullenien luona kun Bellan avatessa lahjojaan hän saa haavan sormeensa kuuden verenhimoisen vampyyrin tuijottaessa häntä. Ero Edwardista vetää Bellan tummaan syvyyteen. Lopulta hän nousee pinnalle huomattuaan, että adrenaliinipiikit tuovat Edwardin äänen hänen luokseen.

Bella tutustuu intiaanipoika Jacobiin, ja viihtyy hyvin reservaatissa. Vaikka Bellalle valkeneekin, että Jacob haluaisi olla muutakin kuin pelkkä ystävä, hän itse ei ole valmis luopumaan Edwardin muistosta. Eräänä päivänä Bella kohtaa metsässä vampyyrin, mutta kuin ihmeen kaupalla hän pelastuu verenimiältä kun viisi suurta sutta ilmetyy ja Laurent-vampyyri pakenee.

Bellalle selviää, että Jacob on yksi ihmissusista ja näiden pahin vihollinen on vampyyri. Yllättäen Edwardin sisar Alice ilmetyy Bellan kotiin ja kertoo Edwardin yrittävän itsemurhaa. Tämä luulee Bellan kuolleen. Alice ja Bella ryntäävät Italiaan estämään Edwardin aikeet.

Lopulta kaikki päättyy hyvin. Cullenien perhe palaa takaisin, Edward lupaa olla hylkäämättä Bellaa ja Bella odottaa malttamattomana milloin hänestä tehdään vampyyri. Esteenä on vain sopimus ihmissusien kanssa sekä Edwardin vaatimus, että heidän täytyy mennä ensin naimisiin.

Teos on varsinaista tunteiden vuoristorataa. Välillä silmät kostuivat surusta, välillä ilosta. Kerronta on todella hyvää. Bellan ja Edwardin fyysinen kanssakäyminen on edelleen suukkojen asteella, mutta se riittää hyvin. Itse rakkaus on kuitenkin voimakkaami kuin mikään muu.

Sarjan kolmas ja neljäs osa odottavat hyllyssäni, ja minä odotan malttamattomana että saan ahmia tarinaan jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...