maanantai 11. toukokuuta 2015

Stephenie Meyer: Epäilys

Kolmas osa Twilight-sarjaa. Napsin tämän menemään suht nopeasti, kun olen lukenut tämän kerran tai pari aikaisemminkin.

Tällä kertaa Bella on vaikean valinnan edessä. Hän rakastaa sekä Edward-vampyyriä että Jacob-ihmissutta. Hänen on kuitenkin valittava vain toinen heistä ja henkistä kamppailua käydään koko teoksen ajan. Lopulta Bella valitsee (tietenkin) Edwardin.

Samaan aikaan väännetään kättä milloin Bella muutetaan vampyyriksi, Edwardilla on omat ehtonsa: avioliitto sekä muutama pienempi pyyntö. Bella puolestaan keksii, että hän haluaa vastineeksi kokea oikean hääyön. Lopulta muodostuu kompromissi.

Bellan tunteiden lisäksi häntä uhkaa ulkopuolinen vaara. Victoria janoaa kostoa ensimmäisessä kirjassa tapetun poikaystävänsä Jamesin puolesta. Niinpä Cullenin perhe liittoutuu Jacobin ihmissusilauman kanssa, ja he pääsevät taistelemaan vastasyntyneiden vampyyrien laumaa vastaan.

Teoksen aikana kuullaan niin Rosalien, Jasperin kuin ihmissusienkin tarinoita. Nämä ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia ja tuovat lisää syvyyttä näihin taruolentoihin. Samalla teoksessa eksytään vähän syrjään itse asiasta, eli rakkaustarinasta. Mutta toisaalta tämä ei lukijaa haittaa, kestääpähän lukunautinto hieman pidempään.

Huomenna on pakko ottaa käsittelyyn sarjan viimeinen osa, joka on mielestäni näistä paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...