sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Jarkko Sipilä: Mitään salaamatta

Luin tämän kuudennen Takamäen yhdessä illassa. Tosin taisi tuo lukeminen mennä vähän yönkin puolelle ;D joka tapauksessa kirjastosta lainattu dekkari oli heiman erilainen kun aikaisemmat. Tässä pääpaino oli oikeastaan todistajansuojelussa. Varsinainen murha ja sen ratkaisu tapahtui jo ensimmäisessä luvussa. Mutta rikoksen todistajan ansioista pitkään poliisin kiikarissa ollut Korpi saadaan istumaan pitkää tuomiota. Miehellä on kuitenkin kontaktinsa, ja niinpä todistajaa ja hänen tytärtään uhkaillaan.

Huomio kiinnittyy mielenkiintoisesti siihen, mikä on kansalaisvelvollisuus ja mitkä ovat poliisin voimavarat turvata pelkäävää kansalaista. Takamäki on taas törmäyskurssilla ylemmän johdon kanssa, mutta lopulta tilanne ratkeaa vankilassa rikollisen ja todistajan kohdatessa. Tilanne riistäytyy käsistä, minkä seurauksena Korpi kuolee.

Semmoinen huomio vielä, että joko olen tottunut näiden kirjojen henkilömäärään tai sitten se on vähentynyt. Ydinporukka pysyy vakiona, Takamäki, Joutsamo ja Suhonen. Näiden lisäksi tutkijoita on ollut muitakin. Edellisessä teoksessa oli Mäki, tässä Kulta. Katsotaan ketkä esiintyvät seuraavissa teoksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...