keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Jarkko Sipilä: Todennäköisin syin

Kirjastosta lainattu neljäs Takamäki-dekkari. Tässä raapaistaan jo hieman enemmän Takamäen siviilielämää, mutta ei kuitenkaan merkittävästi ja hyvä niin. Pääpaino on nuoren arabi-pojan murhassa. Epäilty löytyy viimein ja paljastuu, että taustalla on taas kerran jotain suurempaa. Monta henkilöllisyyttä omaava syyllinen saadaan kiinni, mutta joudutaan luovuttamaan Amerikkalaisille. Tämä harmittaa Takamäen ryhmää, etenkin kun näyttää ettei tappaja edes joudu vastuuseen teostaan. Tämä muuten harmittaa myös lukijakin.

Takamäen ryhmä koostuu pääasiassa kolmesta poliisista, Kohosesta, Suhosesta ja Joutsamosta. Suonen on atarimiehiä ja itse asiassa tämä lukija on tykästynyt hahmoon. Tosin toivoisin, että hän löytäisi viimein rinnalleen jonkun kivan naisen. Muut tutkijat ovat naisia. Tämä porukkaa tuntuu toimivan hyvin.

Kun näitä Takamäki dekkareita odottaa tuossa pöydän kulmalla vielä kahdeksan kappaletta, niin lukijan on helppo hymyillä. Tunnen itseni ja tiedän, että jos hurahdin johonkin kirjailijaan, se tarkoittaa että kaikki kyseisen kirjailijan teokset on luettava, ja pian. Ja kun kyseessä on vielä tällainen sarja, missä päähenkilöt ovat samat, niin aina parempaa. Tällaisissa tilanteissa olen kiitollinen kirjastojärjestelmälle, sillä lompakkoni ja kirjahyllyni eivät olisi kovin mielissään tällaisesta suurhankinnasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...