torstai 3. maaliskuuta 2016

Anne Rice: Kuinka Prinsessa Ruusunen hurmataan

Näin viime viikolla kirjakaupassa tämän Prinsessa Ruusunen -trilogian kaksi viimeistä osaa. Kirjailijana Anne Rice on minulle ennestään tuttu, mutta nämä teokset olivat aivan uusia ja tuntemattomia. En kuitenkaan ostanut noita osia, sillä halusin ensin lainata kirjastosta ensimmäisen osan ja katsoa mitä nämä oikein ovat. Itse asiassa kirjastosta tarttui mukaan myös ne kaksi kirjakaupassa ollutta osaakin.

Mitähän tästä sanoisi? Jos on lukenut Fifty Shades of Greyt, niin ne ovat aika pliisua kamaa tämän Ruususen rinnalla. Ihmettelin, ja ihmettelen edelleen, sitä ihmeellistä sadomasokismi-hypetystä mitä Fifty Shadesta käytiin. Ne teokset eivät ole sadomasokismia nähneetkään!! Sen sijaan tämä ensimmäinen osa Ruususta ei mitään muuta ollutkaan kun S/M:n tykitystä alusta loppuun.

Tarinan ideana on, että Ruusunen herätetään sata vuotta kestäneestä unestaan hyvin eroottisella tavalla. Hänet herättänyt Prinssi vie Ruususen omaan valtakuntaansa, missä ollaan erikoistuttu kouluttamaan muiden maiden prinssejä ja prinsessoja. Koulutus on hyvin julmaa ja raakaa, orjiksi alistettujen nuorukaisten on toteltava isäntiään ja opittava miellyttämään heitä. Ruusunen oppii ja häntä opetetaan, hän kuulee erään prinssin tarinan, yrittää ymmärtää ja lopulta tekee hyvin mielenkiintoisen ratkaisun, jonka johdosta häntä rangaistaan ankarasti.

Teoksessa kuvatut S/M ja seksi on hyvin yksityiskohtaista, paikoin jopa väkivaltaista ja raakaa. Itse en pystynyt lukemaan tätä kun pieniä pätkiä kerrallaan, sillä lähes joka sivulla oli naimista, raiskaamista, alistamista tai muuta seksuaalissävytteistä toimintaa. Hempeäksi tätä teosta ei voi sanoa, vaan tässä todellakin käydään läpi useita S/M:n muotoja ja kuvaukset ovat tarkkoja. Varsinainen kliimaksi, laukeaminen tai orgasmi on täysin sivuroolissa, pääpaino on mitä mielikuvituksellisimmissa rankaisumuodoissa ja -tavoissa. Piiskat, lätkät, tekofallokset ja erilaiset nipistimet tulevat kyllä tämän teoksen aikana tutuiksi.

Eräs mielenkiintoinen asia on, että teos on kirjoitettu vuonna 1983 eli yli 30-vuotta sitten! Suomennos on ilmestynyt 2014 eli Fifty Shadesin jälkimainingeissa. Itse erehdyin ensin luulemaan, että Anne Rice on ottanut mallia Fifty Shadesista, mutta luulempa että asia on päinvastoin! Ihmettelen vain sitä, että miksi en ole törmännyt näihin Ricen teoksiin aikaisemmin missään? Voihan toki olla, että nämä ovat vain marginaaliselle lukijakunnalle suunnattuja, sillä romanttiikka ja hempeily loistaa poissaoloaan. Kustantamon voi olla ehkä hankalaa markkinoida näin suoraa seksiä kuluttajille. Teoksen kannessa pitäisi ehdottomasti olla K-18 merkintä!

Koska tämä teos jäi erittäin jännittävään kohtaan Ruususen suhteen, luulen että luen tuon toisen osan piakkoin. Lisäksi minua kiinnostaa muuttuuko tai väheneekö S/M tai nouseeko itse nautinto suurempaan rooliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...