torstai 10. maaliskuuta 2016

Anne Rice: Kuinka Prinsessa Ruususta rangaistaan

Toinen osa Anne Ricen Prinsessa Ruususen -trilogiaan. Tarina jatkuu oikeastaan suoraan siitä mihin se jäi ensimmäisen osan lopussa. Prinsessa Ruusunen, Prinssi Tristan ja muut huonostikäyttäytyneet orjat viedään Kylään. Siellä heidät huutokaupataan asukkaille ja heidän tehtävänään on palvella uutta omistajaansa hyvin. Tristanin ostaa Kuningattaren kronikoija Nicolas, Ruususen puolestaan majatalon emäntä Lockley. Lisäksi Kapteeni iskee silmänsä Ruususeen ja ostaa tämän palveluita emäntä Lockleyltä. Tristanin ja Ruususen on käynyt hyvin, sillä he ovat saaneet hyvät ja sivistyneet omistajat.

Aiempaan teokseen verrattuna S/M, alistaminen ja seksi ei ole vähentynyt, mutta tietyllä tavalla se on muuttunut. Väkivalta ei ole enää niin raakaa (tai sitten lukija on turtunut siihen?) ja seksiin on tullut enemmän nautintoa. Myös orjijen omistajat antavat orjiensa nauttia seksistä ja antavat heidän saavuttaa nautinnon huipun usemmin kuin Kuningattaren luona. Lisäksi sekä Ruusunen että Tristan pohtivat tahoillaan orjana olemista ja sen syvintä olemusta. Voisi oikeastaan ajatella, että nämä teokset ovat eräänlaisia oppaita S/M-maailmaan, vaikka itselleni tuo alue onkin aikamoisen vierasta.

Tässä teoksessa sekä Ruusunen että Tristan ovat kertojahahmoja ja tarina kulkee heidän kokemustensa kautta. He käsittelevät orjuuttaan hieman erilaisin näkökulmin ja tuntemuksin. Tristan joutuu ihmisponiksi vetämään Herransa vaunuja ja Ruusunen puolestaan tyydyttää joukon Kapteenin sotilaita erään illan aikana. Kylä tuntuu kuitenkin heille paremmalta paikalta kuin Kuningattaren palatsi, sillä Kylässä he saavat enemmän ja antautuvat enemmän.

Lopulta käy kuitenkin niin, että rosvojoukko hyökkää kylään ja varastaa joukon orjia. Näiden joukossa myös Ruusunen ja Tristan. Heidät kuljetetaan laivalle, missä heille kerrotaan että heidän uusi isäntänsä Sulttaani ei pidä orjijaan älyllisinä olentoina, joten heillä ei ole lupaa edes puhua. Ymmärtääkseni trilogian viimeinen osa käsittelee aikaa Sulttaanin luona.

Jännä nähdä mitä tuo kolmasosa tuo tullessaan. Pakkohan siihen on nyt tarttua, että tämä tarina saadaan päätökseen. Mietin, että tuleeko siinä osassa jälleen jokin uusi näkökulma tai muutos S/M maailmaan? Tuleekohan Ruususesta käskijä jollekin orjalle? Vai päättyykö kaikki onnelliseen loppuun, missä Prinssi nai Prinsessan ja saa puoli valtakuntaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...