maanantai 28. maaliskuuta 2016

Lars Kepler: Tulitodistaja

Edellinen Kepler (Paganini ja pahoilainen) oli pettymys, mutta äänikirjan kuuntelu puhelimella oli kivaa, joten yritin löytää myös tämän seuraavan edullisesti. No, onni ei suosinut enkä halunnut maksaa äänikirjasta lähes kahtakymppiä, joten jouduin ottamaan pokkarin omasta hyllystä käteeni ja lukemaan sen itse. Eikä oikeastaan harmita yhtään!


Tämä teos alkoi aivan eritavalla kun edellinen. Kuvaus Birgitta-kodin kahdesta murhasta oli jännittävä ja karmiva, joten tätä ei voinut laskea käsistään ihan heti. Loppupuolella yritin tietoisesti hidastella etten ahmisi loppuratkaisua liian nopeasti.

Birgitta-kodissa murhataan siis kaksi henkilöä: teinityttö sekä työntekijä. Murhalla ei tunnu olevan silminnäkijöitä ja yksi tytöistä on kadonnut. Joona Linna on poissa työstään ja yrittää löytää kadonneen vaimonsa ja tyttärensä kun hänet hälyytetään tarkkailijaksi rikospaikalle. Joona huomaa pian tärkeitä asioita omalla tyylillään ja uskoo että kadonnut tyttö Vicky on edelleen elossa, vaikka todisteet viittaavatkin muuhun. Joonalta puuttuu normaalit valtuudet suorittaa tutkintaa, mutta hän ei voi pitää näppejään erossa tapauksesta.

Murhaajan paljastuminen oli todellinen juonenkäänne tarinassa, mutta samalla se selitti paljon. Samalla ratkeaa myös vuosikymmeniä sitten tapahtunut onnettomuus. Murhaajan kohtalo oli hieman harmittava, mutta tärkeintä oli että muut jäivät henkiin.

Teoksen lopussa hypättiin aivan yllättäen uuteen tapaukseen, joka liittyy vahvasti Joonaan ja hänen vaimoonsa Summaan ja tyttäreensä Lumiin. Lukijalle esitellään aivan uusi hahmo: Jurek Walter. Hän tuntuu olevan kaikista ihmisistä kamalin ja pahin ja hän on ollut yli kymmenen vuotta erityisvankilassa. Tämän yllättävän tarinanavauksen jälkeen on pakko tarttua heti Keplerin seuraavaan teokseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...