tiistai 5. tammikuuta 2016

Leena Lehtolainen: Rivo Satakieli

Kirjaston äänikirjana kuunneltu. Olen lukenut tämän vuosia sitten, mutta ihan kaikkia juonenkäänteitä en enää muistanut. Loppuratkaisun kyllä muistin, mutta silti tämä oli mukava kuunella.

Tässä Maria Kallio -dekkarissa pääteemana on ihmiskauppa ja prostituutio. Tarinassa on kaksi "alan ammattilaista", Oksana ihmiskaupan uhrina ja Lulu Nightingale, jolla on oma studio ja joka harjoittaa ammattiaan omilla ehdoillaan. Kesken suoran tv-lähetyksen Lulu kuitenkin löytyy takahuoneesta murhattuna ja Maria Kallio päätyy tutkimaan hänen murhaansa. Epäiltyinä ovat kollega KRP:ltä, Lulun turvamies joka on rakastunut naiseen, prostituution puolestapuhuva savolainen yrittäjä, lähtetyksen juontaja Länsimies ja tuottajanainen Saarnio. Ruumiita tulee lisää ja tutkimuksista käydään valtataistelua Kallion jaoksen ja KRP:n kanssa. Lisäksi Marialla ei oikein synkkaa esimiehensä kanssa.

Yksityiselämässä Marialla on vaikeaa, kun Antti tekee töitä Vaasassa ja tuntuu viihtyvän siellä turhankin hyvin. Anoppi tarjoaa Marialle rahaa talon ostoon, mutta Antti epäröi. Lopulta Marialle kuitenkin selviää, ettei Antti petäkään häntä ja mies lämpiää myös talokaupoille. Perhe pääsee vihdoin pois kuutiosta.

Pidin teoksen lopusta paljon, en tietenkään Marian raiskauksesta mutta muutoin loppu oli kivan pitkä varsinaisen loppuratkaisun jälkeen. Tuli jopa sellainen olo, että kirjailija on halunnut solmia viimeisetkin langanpäät ja jättää jäähyväiset Maria Kalliolle. Periaatteessa tämä dekkari-sarja olisi voinut päättyä tähän. Tosin en ole pahoillani, että teoksia on tullut tämän jälkeen lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...