torstai 28. tammikuuta 2016

Stephenie Meyer: Vieras

Heinäkuussa 2010 omaan kirjahyllyyn hankittu ja silloin luettu. Nyt palasin tähän uudestaan, kun tästä tehty leffa tuli telkkarista. En ole vielä katsonut sitä, sillä halusin muistutella juonen ensin kunnolla mieleen. Joten en lukenut aivan sanasta sanaan kaikkea, ja vaikka perusidean muistinkin tässä oli kuitenkin paljon sellaista jota en muistanut. Kirjailija on sama, joka on kirjoittanut Twilight-sarjan. Tämä Vieras on suunnattu aikuisille, mutta ehkä itse luokittelisin tämän ennemmin nuortenaikuisten kirjaksi ja tietenkin tämä kuuluu myös luokkaan fantasia.

Sielut ovat tulleet maapallolle, ne asettuvat asumaan ihmisiin, jotka osittain vastustavat valtausta. Vaeltaja on asunut jo monella planeetalla ennen Maahan tuloaan, jopa Alussa ja siksi hänet istutetaan kappinalliseen Melanieen. Tarkoituksena on saada selville missä loput kapinalliset ihmiset piileskelevät. Vaeltaja yrittää saada muistot Melanielta, mutta tämä vastustelee eikä suostu väistymään. Niinpä Vaeltaja ja Melanie jakavat saman ruumiin. Tilanne on uusi Vaeltajalle, joka ei ole ennen kohdannut isäntäruumiin vastustusta. Melanie puolestaan on huolissaan veljestään Jamiesta ja miehestään Jaredista, joten he lähtevät yhdessä etsimään heitä aavikolta, salaisesta piilopaikasta.

Jeb-setä löytää puolikuolleen Melanie/Vaeltajan ja vie hänet muiden ihmisten vastusteluista huolimatta luoliin, jossa kapinalliset sinnittelevät. Vaeltaja ei tiedä kuinka paljon hän voi paljastaa itsestään tai siitä että Mel on yhä läsnä. Vähitellen Vael tottuu luoliin ja häneen totutaan, hän kertoo tarnoita muista maailmoista ja tekee töitä muiden ihmisten kanssa. Jared suhtautuu häneen ristiriitaisesti ja Ian ihastuu Vaeltajaan. Kun Jamie loukkaa jalkansa on Vael saa tilaisuuden osoittaa luottamuksensa. Hän saa varatettua sielujen lääkkeitä ja tämä on ensimmäinen kerta kun hän on luolien ulkopuolella. Tapahtuma lisää hänen luotettavuuttaan mutta Vaeltaja tietää, että väistämätön on edessä.

Kun Vaeltajan omaetsijä löytää ihmiset, hänet vangitaan ja Vael saa päättää mitä hänelle tehdään. Koska Vael inhoaa väkivaltaa, hän päättää pelastaa molemmat. Etsijän sielu irrotetaan ja ihminen saa ruumiinsa takaisin. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että myös Vaeltajan on luovutettava ruumiinsa takaisin Melanielle. Vael pyytää Tohtoria hautaamaan hänet Maahan, sillä tälle planeetalle hän haluaa jäädä. Mel, Jamie, Jared, Ian ja muut kuitenkin vastustavat tätä ja päättävät etsiä Vaeltajalle uuden isäntäruumiin.

Meyer kirjoittaa hyvin tunteista, joten hänen tekstejään on ilo lukea. Toivoisinkin, että hän kirjoittaisi vielä jotain uutta, mutta tämä jää nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...