torstai 12. marraskuuta 2015

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta

Äänikirjan kansi houkutteli kirjastossa tarttumaan tähän. Lopulta jouduin lainaamaan itse kirjankin, sillä levyt olivat niin huonossa kunnossa etten saanut kaikesta selvää. Viimeiset luvut luin kirjasta, kun äänikirjan kuunteleminen ei muista syistä ollut mahdollista ja halusin saada tämän äkkiä päätökseen. Voi olla, että olisi ollut parempi kuunnella koko teos eikä ryhtyä kesken kaiken lukemaan sitä. Jotenkin tuntui, että loppu tuli joko liian äkkiä tai lässähti omituisesti, kun luin sen itse.

Teos kuuluu "maagisen realismin" piiriin ja ensin ajattelin, ettei minulla juurikaan ole kokemusta tästä kirjallisuuden lajista. Mutta asiaa hetken pohdittuani, löysinkin useamman teoksen joka täyttää maagisen realismin tunnuspiirteet. Ehkä tunnetuimpia lajin edustajia on Sadan vuoden yksinäisyys ja suomalaisista kirjailijoista Johanna Sinisalo on ehkä tuttu useimmille.

Tässä teoksessa keskiössä on kuvitteellinen kaupunki Suomessa, Jäniksenselkä ja sen kuuluisa lastenkirjailija Laura Lumikko sekä hänen perustamansa kirjallisuuden seura. Seuran jäseniä ovat yhdeksän lasta, joista kirjailija Lumikko on tehnyt yhdeksän menestyvää suomalaista kirjailijaa sekä uusi, kymmenes jäsen Ella Milana, jonka Laura Lumikko on juuri valinnut joukkoon ja pian sen jälkeen kirjailijatar katoaa omituisesti. Tosin jotain perin omituista ja salaperäistä tässä seurassa on, sen saa nuori kirjallisuuden tutkija Ella Milana huomata. Seuralla on aivan omat sääntönsä sekä Peli, jota he pelaavat keskenään. Pian Ellalle myös selviää, ettei hän olekaan ensimmäinen kymmenes jäsen seurassa, vaan joku on ollut ennen häntä. Ella ryhtyy Pelin avulla selvittämään mysteeriä ja paljastaa lopulta valtavan salaisuuden, mikä koskee kaikkia seuran jäseniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...