perjantai 20. marraskuuta 2015

Salla Simukka: Punainen kuin veri

Haahuilen aina silloin tällöin kirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Tämä teos tarrui yhdellä reissulla mukaan äänikirjan muodossa, kun huomasin että kyseessä on trilogia ja kaikki osat olivat saatavilla. Tutustun mielelläni uusiin nuortenkirjoihin, sillä koskaan ei voi tietää minkälainen löytö osuu kohdalle.

Lumikki Andersson on 17-vuotias lukiolaistyttö jonka koti on Riihimäellä mutta lukio Tampereella. Teoksen edetessä selviää, että Lumikki on ollut koko ala-asteen ajan koulukiusattu, mutta onnistunut pääsemään niin fyysisesti kuin psyykkisesti asian yläpuolelle. Hän on juuri sellainen sankaritar jolle kaikki on mahdollista. Hän on omalla tavallan nero, joka osaa ratkoa ongelmia hetkessä.

Lukiossa Lumikki viihtyy yksin, mutta eräänä päivänä hän kirjaimellisesti törmää 500 euron seteleihin koulun pimiössä. Pian Lumikki on selvittänyt kuka setelit on pimiöön vienyt ja joutuu tahtomattaan mukaan soppaan, johon liittyy myös huumekauppaa sekä salaperäinen Jääkarhu.

Lumikki selviää uskomattomista tilanteista nopean älynsä ja tarkan nenänsä ansiosta. Lukijalle Lumikin historiaa tarjoillaan pieninä paloina, niin että mielenkiinto säilyy mutta lopulta kaikki kuitenkin paljastetaan. Tietenkin teoksen loppuun jää kuitenkin oma koukkunsa, onhan tämä tarina tarkoitettu trilogiaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...