perjantai 27. marraskuuta 2015

Salla Simukka: Valkea kuin lumi

Toinen osa Lumikki Anderssonin trilogiasta. Tämäkin siis kirjastosta äänikirjana lainattu ja vähän hitaasti kuunneltu.

Lumikki on matkustanut Prahaan omaan rauhaan. Siellä hän kohtaa Zelenka-nimisen nuoren naisen, joka väittää olevansa Lumikin sisarpuoli. Lumikin muistoista kumpuaa ajatuksia ja muistikuvia siskosta, mutta eihän se voi olla mahdollista sillä he eivät ole koskaan ennen tavanneet Zelenkan kanssa eivätkä viettäneet "normaalia" perhe-elämää. Lumikille selviää, että Zelenka kuuluu Perheeseen, jossa noudatetaan hyvin tiukkoja sääntöjä. Samaan aikaan nuori, kunnianhimoinen toimittaja perehtyy Perheeseen. Lumikki kohtaa hänet sattumalta ja yhdessä he selvittelevät Perheen salaisuutta.

Tässä toisessa osassa Lumikki ei vaikuta enää niin kiinnostavalta persoonalta kuin ensimmäisessä osassa. Lumikin erikoiset kyvyt ovat tuntuneet hävinneen, tai niitä ei ainakaa tuoda kovin paljon esiin. Lumikki vaikuttaa enemmän normaalilta tytöltä, joka haikailee menetetyn rakkauden perään. Tässä teoksessa lukija saakin kuulla paljon Liekistä, Lumikin ensirakkaudesta, josta Lumikki ei ole vieläkään päässyt yli.

Lopulta selviää, että Zelenkan Perhe on tekemässä massaitsemurhaa, mutta Lumikki pelastaa heidät viime hetkellä. Zelenka ei olekaan hänen sisarensa, mutta heidän välilleen muodostuu kuitenkin luja ystävyys.

Saa nähdä mitä trilogian kolmas osa tarjoilee. Paljastuvatko Lumikin salaisuudet lopulta ja kuullaanko Liekistä vielä jotain?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...