tiistai 1. joulukuuta 2015

J. K. Rowling: Siuntio Silosäkeen tarinat

Tämä ohut kirjanen on yksi kolmesta Rowlingin kirjoittamasta oppaasta Harry Potter -maailman tueksi. Kaksi aiempaa (Huispaus kautta aikojen sekä Ihmeotukset ja niiden olinpaikat) ovat ilmestyneet jo kesken kirjasarjan, mutta tämä ilmestyi vasta viimeisen kirjan jälkeen. Yhteistä näille teoksille on se, että niiden myyntituotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Tämä on minusta hieno ele Rowlingilta.

Siuntio Silosäkeen tarinat koostuu viidestä lyhyestä velhosadusta sekä Albus Dumbledoren kommenteista. Sadut ovat sellaisia, joita velholapsille on kerrottu kautta aikojen, vähän samaan tapaan kun jästilapsille Tuhkimoa tai Prisnessa Ruurusta.

Lukijalle tämä teos antaa eniten, jos Potter -maailma on ennestään tuttu. Ja etenkin, jos lukija on lukenut kaikki seitsemän Potteria. Mitään suuria paljastuksia tässä teoksessa ei ole, mutta muutamia mukavia pieniä yksityiskohtia kyllä. Harry Potterista kirjassa ei kerrota, vaan keskiössä ovat sadut sekä Dumbledore.

Mukava, viihdyttävä ja erittäin nopealukuinen. Omassa kirjahyllyssäni teos on ollut toukokuusta 2009 ja useamman kerran olen tämän silmäillyt läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...