perjantai 3. helmikuuta 2017

Nora Roberts: Kaukainen unelma

Jane Austenin jälkeen hieman erilaista romantiikkaa. En ole aikaisemmin lukenut amerikkalaista romanttista kirjallisuutta kovinkaan paljon, tietenkin jonkun harlequin pokkarin olen lukaissut, mutta muuten tämä genre ei ole ollut ominta alaani. Nyt löysin kirjaston äänikirjahyllystä tämän Nora Robertsin kirjan, ja päätin kokeilla. Ihan jees, on ensikommenttini. Lukijana äänikirjalla on Annu Valonen, ja hänen äänensä sopi loistavasti tarinaan.


Ihan enisksi täytyy sanoa, että näin koko ajan Margon, teoksen päähenkilön, tummana lyhyttukaisena naisena, sellaisena Naomi Campbellin ja Waris Dirien risteytyksenä. Vaikka teoksessa tuotiin useaan kertaan selväksi, että kyseessä on blondi niin minuun se ei vain uponnut.

Mutta sitten itse tarinaan. Kolme naista ovat kasvaneet yhdessä. Laura Tempelton on hotellisuvun perijätär, Kate Powell sukuun adoptoitu kaukainen serkku ja Margo Sullivan taloudenhoitajan tytär. He ovat parhaita ystäviä ja erottamattomia. Laura avioitui nuorena ja sai kaksi lasta, Kate taisteli tiensä kirjanpitäjäksi ja Margo loi uransa mallina Euroopassa. Kuitenkin Margo joutuu palaamaan Kaliforniaan saatuaan kolhun maineeseensa epämääräisen manageri-rakastaja miehen huumebisnesten kautta.

Margo päättää nousta jaloilleen ja perustaaa putiikin missä hän myy vuosin saatossa keräämäänsä omaisuutta. Miehestään juuri eronnut Laura lähtee mukaan ja tietenkin myös Kate haluaa pistää lusikkansa soppaan. Naiset ryhtyvät siis bisneskumppaneiksi. Margo huomaa ihastuvansa ja rakastuvansa Lauran isoveljeen Joshiin, ja heidän välilleen roihahtaa romanssi. Kaikki näyttää hyvätä ennen kuin viime metreillä Josh vetäytyykin väärinkäsityksen vuoksi kosinnasta, mutta kuten oikeaoppiseen rakkaustarinaan kuuluu, tarina saa kuin saakin onnnellisen lopun.

En tiedä miksi Nora Roberts on yksi myydyimmistä kirjailijoista. Tarina itsessään oli ihan mukiinmenevä. Huomasin että sivuja oli saatu kasaan kuvailemalla milloin mitäkin paikkaa, ulkonäköä tai tunnelmaa. Varsinaiset henkilöhahmot jäivät varsin vajaiksi vaikka kuinka yritin löytää heistä joinkilaista syvyyttä. Ehkä teokset ovat pykälän ylempänä harlequineja, mutta eivät kuitenkaan yllä aivan sille tasolle mitä itse romaanilta vaadin. Viihtyttävä, mutta ei ajatuksia herättävää.

Googlettamalla minulle selvisi, että kyseinen teos on aloitus Unelmatrilogialle. En tiedä haluanko, tai jaksanko tutustua muihin sarjan teoksiin, mutta voi olla että yllätän itseni.

Tämän ovat lukeneet myös Senni ja Lumikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...