torstai 9. helmikuuta 2017

Nora Roberts: Unelmien voima

Näin voi käydä joskus, ja olenkin varma että kirjailija Roberts on ymmärtänyt koukuttumisen idean täysin. Kuuntelin Kaukaisen unelman, ja kun minulle selvisi että kysessä on trilogia päätin ihan vain nopeasti vilkaista seuraavaa osaa. Löysin tämän kakkosen kirjastosta ja lukaisin nopeasti läpi. Tunnustan, etten lukenut aivan joka sanaa ja riviä, mutta juonessa pysyi hyvin kärryillä vaikka vähän hyppelehdinkin.


Tämän tarinan sankarittarena oli Kate, Tempeltonin sukuun adoptoitu serkku jonka vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa. Lukijalle ei selvitetty kovin tarkkaan kaikkia taustoja, sillä ne oli tehty jo ensimmäisessä osassa ja nyt vain nautiskeltiin tuttujen tyyppien seurasta.

Kirjanpitäjä Kata joutuu työssään yllättävään tilanteeseen kun häntä syytetään kavalluksesta. Apuun ryntää pian isäksi tuleva Josh sekä Lauran ex-miehen Peterin tilalle tullut hotellinjohtaja Byron De Witt. Lisäksi Katella puhkeaa vatsahaava jolloin Byron pääsee hoivaamaan neitoa. Myös Margo ja Laura ovat ystävänsä/sisarensa tukena. Yhdessä kolmikko jatkaa putiikkinsa pyörittämistä ja Kate selvittelee elämänsä sotkuja.

Ihmettelin teoksen toiseksi viimeisessä luvussa, että missäs se kaikkiin rakkaustarinoihin kuuluva väärinkäsitys viipyy, mutta siellä se oli. Toki mielestäni hieman teennäisenä ja yliampuvana. Pääasia tietenkin oli että kaikki päättyi onnellisesti, ja luulempa että trilogian viimeisessä osassa kuullaan vielä lisää Katen ja Byronin kuulumisia, aivan kuten tässä päästiin palaamaan Margon ja Joshin rakkaustarinaan.

Trilogian kirjoittaminen on ovela veto. Näin kirjailijan ei tarvitse luoda henkilöhahmoja jokaiseen kirjaan erikseen vaan hän pääsee "helpommalla". Sillä yhtään syvyyttä hahmoihin ei tullut, mutta se tuskin oli tarkoituskaan tämmöisessa romanttisessa viihteessä.

Tämän ovat lukeneet myös Senni sekä VJ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...