keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Taavi Soininvaara: Ebola Helsinki

Muistelen, että olen kuunnellut tämän joskus vuosia sitten, mutta tapahtumat olivat hyvin hatarasti muistissa. Nyt kun kuuntelin uudelleen niin vain muutaman tapahtuman muistin vuosien takaa. Löysin tämän kirjastosta äänikirjana.


Kaikki alkaa, kun kenraalimajuri Siren ajaa kuoliaaksi nuoren tytön. Hänen elämänsä on ohi, sillä tuomio tapahtumasta on varma. Sirenillä ei ole enää mitään menetettävää...

Arto Ratamo työskentelee tutkijana EELA:ssa missä tutkitaan parhaillaan uutta Ebola-virusta. Ratamo löytää virukselle vasta-aineen, mutta joutuu tämän takia vaaraan. Siren on kehitellyt suunnitelman, missä hän myy ebolan ja vasta-aineen kaavan ja elää herroiksi saamillaan rahoilla. Sitä ennen täytyy eliminoida kaikki vasta-aineen kaavan tietävät tahot. Ensimmäisenä vuorossa on Ratamon esimies, mutta seuraava eliminointi menee pieleen kun Ratamo pääsee pakenemaan. Onneksi Supossa työskentelevä Ketonen on hereillä ja osaa viimein yhdistää palat oikein.

Tapahtumat ovat hyvin sekavia, sillä ihmisiä ja organisaatioita vilisee pilvin pimein. Mukana on Supo, venäläiset, poliisiylijohto ja vaikka ketä. Henkilöhahmoista käytetään lähes koko ajan pelkkiä sukunimiä. Se helpottaa, mutta samalla myös sekoittaa kun ei voi muistaa kuka työskentelee missäkin organisaatiossa.

Lisäksi kritisoin hieman tapahtumien kulkua. Ratamon käytös etenkin oli sellaista, jota ihmettelin välillä suuresti. Mietin myös, olisiko Marketta suhtautunut asioihin noin tyynesti oikeassa elämässä. Toisaata nämä täytyy antaa anteeksi, sillä kyseessä on Soininvaaran esikoisteos. Joten uskon, että laatu paranee jatko-osien myötä. Itse en ole lukenut tätä ennen kuin yhden Soininvaaran teoksen, Valkoisen kääpiön, missä olin muuten myös kritisoinut uskottavuutta. Ehkä juonenkäänteet ovat hieman liian hurjia minun makuuni :)

Kirsin kirjanurkassa tämä teos on myös luettu samoin aattein kuin itselläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...