tiistai 17. tammikuuta 2017

Stefan Ahnhem: Pimeään jäänyt

Ostin tämän jokunen aika sitten Elisa kirjan äänikirjana. Olen kiinnittänyt kirjan kanteen huomiota jo aikaisemminkin, mutta nyt sattui sopivasti kohdalle. Kuuntelin tämän todella nopeasti, sillä tarina imaisi mukaansa yllättävän tiiviisti, vaikka olin ajatellut nautiskella tämän pienissä erissä lenkeillä. Lukijana on Jukka Pitkänen, jonka ääni sopii todella hyvin tämmöiseen tarinaan.


Kirjan päähenkilö Fabian Risk ei ole ehkä ihan minun tyyppiäni. Hän on hieman liian sooloileva ja tietyllä tavalla itsetietoinen. Tarinan pelastaakin mahtava juoni sekä muut henkilöhahmot. Etenkin Tuvesson, Molander sekä tanskalainen Dunja nousivat suosikkityypeikseni tässä tarinassa.

Kyseessä on siis taas yksi ruotsalainen dekkari. Tapahtumapaikkana on Helsingborg, mikä on mukavaa vaihtelua ainaiseen Tukholmaan. Toki välillä piipahdetaan salmen toisella puolella Tanskassa, ja näin ollen saadaan mukaan myös tanskalaisia poliiseja.

Olin yllättynyt, kun murhaaja paljastettiin jo varsin aikaisessa vaiheessa tarinaa. Mietin, että mitähän tästä tulee, kun teosta on jäljellä vaikka kuinka paljon ja kaikki tietävät kuka on konna. Mutta tarina pääsi yllättämään. Vielä siinä vaiheessa kun "murhaaja" löydettiin kuolleena, olin varma että kyseessä on joku jekku eikä tyyppi olekaan oikeasti kuollut. Siksi ehkä osa tapahtumista meni hieman ohi, mutta nopeasti pääsin takaisin kärryille. Oman lisänsä tuo päiväkirjamerkinnät, joilla lukijaa (kuulijaa) johdatetaan sopivasti harhaan. Juuri niin kuin hyvässä kirjassa pitääkin.

Fabian Riskin entinen luokkakaveri löytyy kädet katkaistuina juuri kun Fabian on muuttanut Helsingborgiin perheensä kanssa. Fabianin olisi pitänyt lomailla, mutta juttu on sen verran kiinnostava ettei hän malta pysyä poissa tutkinnasta. Kun toinenkin luokkakaveri surmataan, Fabian on keksinyt jo murhaajan. Mutta kaikki ei olekaan sitä miltä näyttää. Pian Fabian itsekin on vaarassa, kun lisää luokkakavereita kuolee. Kuka on seuraavana luokalta vuorossa? Vai onko Fabian itse kaiken takana? Jännitys tiivistyy loppua kohden!

Tämä on luettu myös blogeissa: Luin viimeksi, Sonjan lukuhetket, Järjellä ja tunteella, Rakkaudesta kirjoihin sekä Lukutoukan kulttuuriblogissa.

Jään mielenkiinnolla odottamaan muita Fabian Risk-dekkareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...