lauantai 22. lokakuuta 2016

Christian Rönnbacka: Operaatio Troijalainen

Hankin tämän alkukesästä itselleni Elisan äänikirjana, mutta kuuntelu on viipynyt näihin päiviin. Toisaalta olen iloinen, että jaksoin odottaa, toisaalta taas harmittaa etten tutustunut tähän aikaisemmin. Tämä oli nimittäin todella positiivinen yllätys!


Antti Hautalehto on KRP:n poliisi joka on siirtynyt Porvooseen tekniikkaan. Syy siirtoon on se, että Antti kyttää parempaa ylenemismahdollisuutta, Tosin pitkään Antti ei ehdi hommiaan tehdä, kun KRP kutsuu taas, iso peiteoperaatio kaipaa pätevää tekijää, Antti jää pian omilleen kun huumeliigan pyörä pyörähtää ja Antti joutuu pelaamaan kahteen pussiin.

Dekkarina teos oli hyvä, toimiva. Mukava kuunnella hyvää suomalaista poliisitoimintaa, etenkin kun kirjailija on itse entinen poliisi, tämä näkyy tekstissä ja välittyy juuri sopivalla tavalla. Pidin pienistä yksityiskohdista, jotka tuovat tarinaan juuri sopivaa terävyyttä. Ainoa ennalta-arvattava asia oli Heli. Hänet oli kirjoitettu tarinaan liian ilmiselvästi. Mutta toisaalta tämä ei haitannut, sillä ripaus romantiikkaa sopii mielestäni dekkareihin hyvin.

Olin tyytyväinen kun hankin tämän Elisan äänikirjana. Lukijana Jukka Peltola oli todella hyvä. Nautin suuresti hänen äänestään ja se sopi tarinaan erinomaisesti. Luulen, että seuraavaksi kuuntelen hieman lisää Antti Hautalehdon tekemisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...