torstai 6. lokakuuta 2016

Jane Austen: Viisasteleva sydän

Aivan ihastuttava kertomus 1800-luvun Englannista. Jane Austen on kyllä romantiikan mestari, ja tämä tarinat toimivat vielä nykypäivänäkin. Sillä vaikka puitteet, pukeutuminen ja tavat muuttuvat, niin tunteet säilyvät. Ihastuminen ja rakastuminen, mustasukkaisuus ja epävarmuus ovat muuttumattomia. Lainasin tämän teoksen kirjastosta äänikirjana.


Anne Elliot, ei enää aivan nuori neito, kohtaa kahdeksan vuoden jälkeen entisen kihlattunsa. Vaikka hän kuinka yrittää tukahduttaa tunteitaan, ne nousevat uudelleen pintaan. Mutta epävarmuus, kuinka kapteeni Wentworth suhtautuu häneen vuosien jälkeen raastaa neidon sydäntä ja hän joutuu asettelemaan sanansa huolella ja varoen. Samaan aikaan kapteeni Wentworth käy ankaraa sisäistä kamppailua kuinka suhtautua entiseen rakastettuun, mustasukkaisuus vaivaa miestä sekä epävarmuus Annen tunteista.

Teoksen tapahtumat sijoittuvat osittain Bathiin, kaupunkiin missä haluaisin ehdottomasti jonain päivänä vierailla! Henkilöhahmoja on paljon, muttei liikaa niin että lukija (kuulija) pysyy hyvin kärryillä tapahtumista. Neiti Elliottin ja kapteeni Wentworthin lisäksi on Annen isä, kaksi sisarta, toisen sisaren mies, kaukainen serkku herra Elliot (jonka uskotaan kihlaavan Anne), sekä joukko ystäviä, sukulaisia ja naapureita.

Jane Austen kuuluu jokaisen romantiikan nälkäisen lukulistalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...