torstai 21. syyskuuta 2017

Viveca Sten: Sotilaiden salaisuudet

Tämä dekkari on syy siihen miksi olen tutustunut koko Sandhamn-sarjaan. Ostin tämän Elisa kirjan äänikirjana joskus keväällä tai alkukesästä. En muista tarkkaan miksi kiinnostuin tästä, mutta syy saattoi olla kirjan nimessä tai kansikuvassa. Nyt olen kuitenkin iloinen, että olen tutustunut tähän sarjaan ja sen hekilöhahmoihin. Lukijana tässä äänikirjassa oli Jani Karvinen.


Voisin sanoa, että tämä on paras tähän astisista Sandhamn-dekkareista. Huomaa selvästi, että kirjailija on kehittynyt niin tarinankertojana kuin kirjoittajana. Tämän kirjan juoni oli myös mietitympi kun aikaisempien. Tykkäsin!

Tarina liikkuu kahdessa ajassa, 1970-luvulla erään sotilaan päiväkirjan muodossa ja nykyajassa kun rikosta yritetään selvittää. Sama kaava toistui edellisessäkin teoksessa, mutta tässä se toimi mielestäni paremmin. Hieman tietenkin häritsee, että samaa ideaa käytetään kahdessa peräkkäisessä teoksessa.

Kaikki alkaa, kun psykologian opiskelija löytyy asunnostaan kuolleena. Pian seuraa toinen ruumis, rannikkojääkäri-kurssin käynyt liikunnanopettaja ja yhteys uhrien välillä hahmottuu. Paljastuu, että kaiken takana on 1970-luvulla tapahtunut simputus armeijassa ja ruumiita tule lisää. Thomas tutkii tapauksia yhdessä kollegoidensa kanssa, samaan aikaan kuin Nora tutustuu sotilassaari Korsöhön yhdessä vanhan naapurinsa kanssa.

Tarina on julma ja surullinen, ja voisi olla tottakin jos niin haluaisi ajatella. Tapahtumat kuvaavat hyvin ihmisen julmuutta toista kohtaan, vallanhimoa ja myös katkeruutta. Lisäksi hieman erikoinen aihe, sotilaskoulutuksen kuvaus herättää kiinnostusta. Kuinka paljon kuvauksesta on totta voi vain arvailla.

Edelleen luokittelen nämä teokset kevyiksi kesädekkareiksi, vaikka tässä teoksessa olikin jo aihetta enempään. Mielnkiinnolla odotan, että mihin suuntaan sarja kehittyy sillä näitä teoksia on vielä muutama jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...