sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti

Luettu kesällä 2002. Tarina on ollut entuudestaankin jo tuttu niin Muumi-elokuvasta, kuin lapsuudestakin. Näin kirjoitin lukukokemuksesta tuolloin:

Muumipeikko ja Nipsu lähtevät pitkälle matkalle kohti Yksinäisiä vuoria, selvittäääkseen pyörstötähden tulon. Matkalla he kohtaavat uusia tuttavia sekä kokevat hurjia seikkailuja. Muumipeikko rakastuu ja tuo Niiskuneidin kotiin Muumilaaksoon.

Kirja on jatkuvaa seikkailua alusta loppuun. Nipsu löyää salaisen tien ja luolan. Muumi kalastaa helmiä. Piisamirotta saapuu muumitaloon ja puhuu aavistuksista! Muumi ja Nipsu aloittavat matkan kohti Yksinäisiä vuoria ja tapaavat Nuuskamuikkusen. Nipsu pelastuu jättiläisliskolta granaatti-rotkossa. Lautta suistuu maanalaiseen virtaan. Muumi löytää nilkkarenkaan. He vierailevat tähtitornissa. Muumi pelastaa Niiskuneidin Angostura-pensaalta. He käyvät kaupassa ja tansseissa. Taivaltavat kuolleen meren poikki puujaloilla ja Niiskuneiti pelastaa Muumin mustekalalta. Ennen pöystötähden tuloa tulevat jätti-heinäsirkat ja suuri pyörremyrsky. He saapuvat juuti ajoissa Muumilaaksoon ja pelastautuvat luolaan. Viime hetkellä Muumipeikko käy vielä pelastamassa silkkiapinan. Pyrstötähti tulee ja ohittaa maapallon häntä maata viistäen. Aamulla kaikki on hyvin, aurinko paistaa, vesi on palannut mereen ja kaikki ovat onnellisia.

Jännittävä seikkailukertomus! Tosin muumit ovat aina hyviä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...