tiistai 20. tammikuuta 2015

Sophie Kinsella: Hääyöaie

Lainasin kirjastosta äänikirjana ja kuuntelin aika hitaaseen tahtiin. Syy oli oikestaan se, etten voinut kuunnella tätä kovin paljon lasten aikana, sillä vanhempi lapsi olisi saattanut ymmärtää ja kysellä ;) Tekstissä ei varsinaisesti ollut suoraa seksiä, mutta asiasta puhuttiin aika selvin sanakääntein.

Tarina alkaa, kun Lottie on varma, että poikaystävä Richard aikoo kosia häntä. Toisin kuitenkin käy ja pariskunta päätyy eroon. Lottie tekee jälleen kerran "valitettavan valinnan" ja avioituu ensi rakkautensa Benin kanssa, joka sattuu ottamaan yhteyttä juuri sopivasti eron jälkeen. Lottien sisar Fliss näkee katastrofin merkit, ja päättää estää liiton hinnalla millä hyvänsä. Lottie haluaa olla vanhanaikainen, joten seksi saa odottaa hääyötä.

Hauskuutta teoksessa riittää, kun Fliss estää vastanaineita harrastamasta seksiä, teoksen nimi voisikin olla "tuhat tapaa estää hääyö". Fliss käyttää kaiken vaikutusvaltansa ja konstinsa, ettei avioliittoa panna täytäntöön. Samalla Fliss koittaa kasata itseään oman avioeronsa jälkimainingeissa, ja päätyy sänkyyn Benin ystävän kanssa.

Kun nuoripari säntää päätäpahkaa Kreikkaan häämatkalle, Fliss, hänen poikansa, ex-poikaystävä Richard ja Benin ystävä seuraavat perässä. Puhelimet käyvät kuumina suuntaan ja toiseen, ja hääyötä pitkitetään milloin milläkin syyllä. Lukija saa jännittää, millä keinolla seksin harrastaminen estetään, mutta jossain vaiheessa se kuitenkin alkaa puuduttamaan.

Kun Lottie ja Ben käyvät Majatalossa, missä heidän romanssinsa alkoi viisitoista vuotta aikaisemmin, Lottie alkaa jo epäillä että hän on tehnyt väärän ratkaisun avioliiton suhteen. Benkin tuntuu olevan kiinnostunut toisesta ex-heilastaan, joka yllättäen ilmestyy paikalle.

Loppu on ennalta-arvattava, kuten tällaisissa kirjoissa ylennsäkin. Onhan Benistä tehty koko matkan aikana suhteellisen epämiellyttävä hahmo, ja Lottie on kuitenkin sankarittarena kirjan päähenkilö. Kaikki päättyy lopulta onnellisesti, jokainen saa haluamansa ja kreikkalainen ranta pursuu rakkautta.

En ole mitenkään järjetön chick lit -fani, joten en osaa täysin arvioida tätä teosta omassa genressään. Hauska tämä oli, mutta myös ärsyttävä. Välillä olisi tehnyt mieli hakata päätä seinään, kun sisarukset olivat niin kaukana toisistaan, ja molemmat tekivät niin ilmiselviä virheitä elämissään, että mietin voivatko nämä henkilöhahmot oikeasti olla näin tyhmiä!?! Mutta kai tämmöinen kuuluu tähän tyyliin?

Kevyttä kesä/lomalukemista, sanoisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...