tiistai 20. tammikuuta 2015

Torey Hayden: Pöllöpoika

Olen joskus Haydenista juttuja etsiessäni törmännyt tähän Pöllöpoika -teokseen, mutta en ole löytänyt sitä kirjakaupoista. Eikä ihme, sillä kirjastosta etsiessäni, löysin sen lasten- ja nuortenosastolta. Koska pidän Haydenin kirjoista, lainasin tämän ja aikuiselle tämä olikin nopealukuinen.

David on pöllöpoika, joka löytää eräänä päivänä maassa olevan pöllön pesän ja munan. Munan avulla hän saa myös elämänsä ensimmäisen ystäävän, Mab-nimisen tytön, joka on samalla luokalla Davidin kanssa. David ja Mab hautovat munan, ja kun se kuiriutuu David haluaa pöllölle nimeksi Kuningas Arthur.

Pöllön kautta David oppii monta asiaa elämästä ja huomaamattaan hän oppii ottamaan myös vastuuta, hyvässä ja pahassa. David on elämänsä aikana asunut monessa eri perheessä, mutta nyt hän näyttää pikkuhiljaa löytävän kodin "Mummin" luota.

Koska aikaisemmat Haydenin kirjat ovat olleet joko fiktiivisiä tai tosielämään perustuvia, ne ovat kuitenkin suunnattu aikuisille. Tässä nuortenkirjassa silmääni pisti vähän turhan selvä opettaminen. David osasi yllättävän hyvin eritellä tunteitaan, ja jopa puhuikin niistä, mitä tuskin oikeassa elämässä tapahtuisi. Lisäksi oikean ja väärän selvittäminen oli paikoin hieman turhankin rautalankamaista. Toisaalta voi olla, että olen aikuistunut itse liikaa enkä osaa enää ajatella riittävän nuorekkaasti. Toivoisin kuitenkin, että omat lapseni lukisivat tämän teoksen jonain päivänä. Tämmöiset aiheet ovat aina ajankohtaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...