tiistai 19. elokuuta 2014

Agatha Chistie: Neiti Marplen viimeinen juttu

Kirjastosta lainattu äänikirja. Neiti Marplen tarinat eivät ole kiinnostaneet minua niin paljon kuin Poirot-jutut, mutta näitäkin olen kuunnellut nyt tänä vuonna joitakin. Äänikirjoissa merkittävä rooli on lukijalla. Onneksi näissä Christien teoksissa lukijana on Lars Svedberg, jonka ääni on aivan omaa luokkaansa.

Tässä tarinassa Neiti Marple kohtaa vuosikymmeniä vanhan murhan. Hän pohtii pitkään kannattaako juttuun tarttua ollenkaan, mutta koska asiat etenevät omalla painollaan, vanhat tapahtumat nousevat pintaan.

Lapsuutensa pienessä englantilaisessa kylässä viettänyt Gwenda palaa "kotiin" monien ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Vähitellen muistot valtaavat hänen mielensä, ja hän on aivan varma, että on nähnyt lapsena murhan. Gwendan tuore aviomies ryhtyy innolla selvittämään mysteeriä, ja myös Neiti Marple saapuu varta vasten paikalle ratkomaan rikosta.

Kuten arvata saattaa, syyllinen saadaan kiinni lopulta, vaikka läheltä pitää ettei Gwendan käy hullusti ennen sitä. Mukava tarina, vaikka itse epäilinkin oikeaa syyllistä jo jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...