perjantai 2. elokuuta 2013

Torey Hayden: Viattomat

Toinen tämän kesän Torey Hayden oli Viattomat, niin ikään pokkarikamppanjasta bongattu. Tällä kertaa tarina on fiktiivinen mutta sitäkin ahdistavampi.

Kuva: Adlibris

Tapahtumat sijoittuvat kuvankauniiseen montanalaiseen kylään, vuorten varjoon. Sulassa sovussa elävät paikalliset sekä maisemia ihailevat julkkikset, joille kyläpahanen tarjoaa rauhallisen piilopaikan. Itsekäs elokuvatähti Spencer Scott saa riesakseen ei-toivotun poikansa. Samaan aikaan rahahuolissa kylpevä Dixie hautaa vauvansa. Pian poikaystävä Billy saa sattuman kautta loistavan tilaisuuden tahkota rahaa omaa cowboy yritystään, sekä vauvan hautajaisia varten. Scottin karkumatkalla oleva poika päätyy Billyn käsiin ja alkaa ahdistava lunnaidenvaatimus rupeama.

Olin yllättynyt kuinka hyvin Hayden osasi kuvata ärsyttävää lasta, että jopa omatkin ajatukset olivat välillä Dixien käytöksen puolella. Pieni ääni kyllä sanoi, ettei käytös ole oikein mutta mitäs pentu ärsytti. Toisaalta taas pudistelin päätäni itseään täynnä olevalle Scottille ja ihmettelin miten tuollaisella ihmisellä voi olla lapsi! Kirjan tapahtumat ovat paikoin todella raakoja, ja rankkoja asioita löytyy itse kunkin menneisyydestä. Tarina polveli vuoroin Dixien ja Scottin välillä, muiden henkilöiden ajatuksille ei annettu tilaa. Olisikin ollut mielenkiintoista kuulla kuinka poika suhtautui asioihin.

Suurimmaksi ärsytykseksi nousi Billy typerine suunnitelmineen. Välillä olisi tehnyt mieli tempaista haulikko ja sanoa pari valittua sanaa tälle tyhmälle hahmolle. Kun verbaaliset taidot loppuvat, tilalle tulee väkivalta. Viattomat on todellakin tarina itsekkäistä ihmisistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...