perjantai 2. elokuuta 2013

Torey Hayden: Lapsi muiden joukossa

Luin viime kesänä todella monta Torey Haydenin kirjaa. (Kirjoitan niistä joskus tännekin.) Lapsi muiden joukossa sattui tämän kesän alussa silmiini Suomalaisen kirjakaupan pokkaritarjouksessa.

Kuva: Pokkarit

Kirja on tositapahtumiin perustuva. Hayden on kuuden ongelmalapsen opettajana, mutta suurimmaksi haasteeksi nousee yllättäen erään oppilaan äiti. Älykäs, mutta sosiaalisilta taidoiltaan köyhä Ladbrooke tuo mielenkiintoisen yllätyksen Haydenin aikaisempiin, enemmän lasten ongelmiin painottuviin kirjoihin.

Minua kiehtoo Haydenin kirjoissa niiden tositapahtumat, sujuva kerronta sekä se, kuinka ongelmia ratkaistaan. Tämäkään kirja ei tuottanut pettymystä näiden osalta. Tällä kertaa lapset jäävät sivummalle ja tarinan keskeiseksi hahmoksi nousee ongelmainen Lad. Oli todella mielenkiintoista kurkistaa aikuisen naisen mieleen ja löytää kirjan myötä ratkaisua hänen tilanteeseensa. Itse sosiaalisena ihmisenä en välillä jaksanut ymmärtää miksi puhuminen on niin vaikeaa. Ihailen Haydenin tapaa opettaa, kuunnella ja pureutua juuri oikeisiin kysymyksiin ja ongelmiin niin että ratkaisu löytyy.

Toisaalta Haydenin kirjat, kuten tämäkin, ovat ahdistavia ja käsittelevät vaikeita asioita. Niitä lukiessa tulee usein olo, että onneksi omassa elämässä jotkin perusasiat ovat kohdallaan. Joillekin kirjojen tapahtumat ovat kuitenkin täyttä totta ja ongelmat osa elämää. Siksi onkin hyvä, että on olemassa ammattilaisia auttamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...