torstai 11. joulukuuta 2014

Dan Brown: Meteoriitti

Hah, pitkästä aikaa muutakin kun Sipilää. Tämä löytyy omasta hyllystä ja olen lukenut vuosia sitten. Nyt lainasin äänikirjana kirjastosta, sillä en muistanut kuinka tämä päättyi. Kuuntelu kannatti, sillä loppu oli yllättävä ja jutun pahiskin oli viimeinen jonka olisin voinut kuvitella rooliin.

Tarina alkaa, kun Nasa ilmoittaa tehneensä merkittävän löydön pohjoisjäätiköltä. Löytö paljastuu meteoriitiksi, minkä sisällä on fossiileja. Niin Nasan tutkijat kuin puolueettomat ulkopuoliset tahotkin ovat innoissaan, todiste maapallon ulkopuolisesta elämästä!

Mukana on myös tiivistäjä Rachel, joka tekee työkseen raportteja valkoiseen taloon. Hänen isänsä pyrkii seuraavaksi presidentiksi, mutta on törmäyskurssilla tyttärensä kanssa. Meteoriitti löytö alkaa paljastua huijauksesksi ja useampi siitä tietävä menettää henkensä. Rachel pääsee pakenemaan kahden tutkijan kanssa ja onnistuu pelastamaan heidät SOS signaalilla jäälautalta armeijan sukellusveneeseen.

Presidentti, joka ei tiedä huijauksesta, ehtii kertoa merkittävästä löydöstä ennen kuin Rachel tavoittaa hänet uusien tietojen kanssa. Rachelin ja tutkijoiden perässä on eliittijoukko, jota johtaa korkean tason henkilö. Hetken lukija luulee joukon johtajan olevan valkoisen talon pääneuvonantajan, mutta todellinen johtaja onkin Rachelin oma esimies.

Hätäpäissään Rachel on lähettänyt todisteet meteoriitista isälleen, ja tämä aikoo käyttää niitä omassa poliittisessa valtapelissään. Yritys epäonnistuu, kun hänen (entinen) avustajansa sotkee viime hetkellä kirjekuoret. Tiedotustilaisuudessa toimittajien käsiin päätyykin senaattorin ja avustajan seksikuvat.

Kerronta on mukaansatempaavaa ja hyvin informatiivista. Lukijalle kerrotaan useista mielenkiintoisista asioista, huomaa että kirjailija on tehnyt taustatyönsä. Juonenkäänteet ovat herkullisia ja erittäin jännittäviä. Lopputulos on kuitenkin onnellinen kaikille osapuolille, jopa presidentille joka joutui myöntämään huijauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...