torstai 4. toukokuuta 2017

L. M. Montgomery: Anna ystävämme

Kuunneltuani ensimmäisen Anna-kirjan päätin heti tarttua tähän kakkososaan, niin hurmaava on Annan maailma. Tämänkin latasin Elisa kirjan äänikirjana ilmaiseksi. Tässäkin on lukijana Eija Peltonen.


Tämän teoksen aikana seurataan Annan elämää hänen ollessaan 16-18 vuotias. Anna aloittaa työnsä kylän koulussa ja menestyy tehtävässään oikein hyvin. Lisäksi Marillan ja Annan luo muuttavat Dora ja Davey, kuusivuotiaat kaksoset. Näin taataan että vilskettä ja tapahtumia riittää, vaikka Dora onkin hyvin tunnollinen ja kiltti tyttö, Daveyn ollessa puolestaan poika jolle sattuu ja tapahtuu. Tietenkin Annalle itselleen sattuu myös kommelluksia aina lehmän myynnistä tarjoiluvadin metsästykseen.

Romantiikkaa teoksessa tarjoaa neiti Lavender, joka asustaa yksinään Kaikurannassa. Neiti on menettänyt nuoruudenrakastettunsa eikä ole mennyt naimisiin. Anna eksyy vahingossa Kaikurantaan ja ystävystyy Lavenderin kanssa ja ryhtyy vierailemaan siellä ahkerasti. Anna ottaa mukaansa myös Paul Irvingin, pojan joka on Lavenderin nuoruudenrakastetun poika. Näin myös pojan isä saa kuulla Lavenderista ja palaa tämän luokse.

Täytyy sanoa, että nämä ovat olleet ihastuttavia kirjoja. Suloisia ja hellyyttäviä, ja täytyy tunnustaa että kaipaan tietää kuinka Annan käy elämässään. Joten täytyy etsiä kirjastosta lisää näitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...