maanantai 5. lokakuuta 2015

Harri Nykänen: Valhe

Toinen Nykäsen teos minkä kuuntelin kirjaston äänikirjana. Kuuntelu oli paikoin hidasta, vaikka tarina olikin mielenkiintoinen, mutta elämä ei sallinut nopeampaa kuuntelutahtia. Joskus käy näinkin.

Kai Manner, teoksen päähenkilö, saattelee äitinsä haudan lepoon ja ryhtyy käymään läpi tämän jäämistöä. Tallelokerosta löytyy mielenkiintoisia lehtiartikkeleita ja Manner ryhtyy selvittämään sukunsa salaisuutta. Apuna hänellä on tuttu komisario Ritvanen, joka asuu hetken Mannerin kämppäkaverina. Juttuun liittyy myös vuosikymmeniä sitten murhattu poika, vaikka Mannerin päämielenkiinto onkin Elias-enon itsemurhassa. Joku ei kuitenkaan halua, että Manner saa totuutta selville ja hän päätyy pariin otteeseen sairaalaan. Lopulta kuitenkin eno soittaa ja kertoo hämmästyttävän totuuden itsestään ja Mannerin suvusta.

Teos oli todella mielenkiintoinen ja tarina uskottava. Mukana oli riittävästi jännitystä ja asiat selkiytyivät sopivasti lopussa. Kaikkiin kysymyksiin saatiin vastaukset, mikä oli tärkeää kun oli tällaisesta kertomuksesta kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...