perjantai 27. helmikuuta 2015

Dan Brown: Murtumaton linnake

Olen lukenut joskus vuosia sitten ja nyt vereksin muistot tästä teoksesta kirjaston äänikirjan muodossa. Taattua Dan Brown -tavaraahan tämä oli. Jännitystä, uskomattomia juonenkäänteitä ja yllättävä loppuhuipennus.

Tarina liikkuu Yhdysvaltojen tietoturvakeskuksen ja Espanjan välillä. On löydetty uusi, murtumaton koodi ja sitä yritetään murtaa maailman tehokkaimmillaan tietokoneella. Samaan aikaan Espanjassa kuolee koodin luoja ja luovuttaa oletetun avaimen pois. Sivilihenkilö David lähetetään noutamaan koodin avainta ja hän joutuukin seikkailemaan ympäri Sevilliaa löytääkseen sormuksen, lopulta myös hänen oma henkensä on vaarassa. Samaan aikaan tietoturvakeskuksessa Susan, Davidin kihlattu ja pääkryptologi pähkäilee murtumattoman koodin kanssa. Lopulta selviää, että koodin tarkoitus onkin avata turvaportit ja päästää tarkoin varjellut salaisuudet koko kansan tietoisuuteen. Yhtiön apulasjohtaja on tehnyt pahan virkavirheen ja nyt muut joutuvat paikkalemaan hänen mukaansa. Viime hetkellä oikea salausavain keksitään ja tiedot pelastuvat.

Koska tarina on kirjoitettu vuosia sitten, niin se ei oikein vastaa enää nykypäivän teknologiaa. Tätä teosta kuunnellessa huomaa kuinka valtavia harppauksia on otettu eteenpäin. Tänä päivänä meillä jokaisella on jonkilainen älyllisten ja netissä surffailu on jokapäiväistä. Olemme yhteydessä toisiimme erilaisten sosiaalistenmedioiden välityksellä, jaamme elämäämme eri tavoin ja saamme valtavat määrät informaatiota halutessamme. "Vanhentuneesta" tiedosta huolimatta tarina toimii ja tempaa mukaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...