maanantai 12. toukokuuta 2014

Cecelia Ahern: Mitä huominen tuo tullessaan

Joskus ostettu pokkari joka on lojunut hyllyssäni lukematta. Nyt keväällä päätin kuitenkin tarttua tähän, kun kaipasin jotain kevyempää ja "helpompaa".

Tamaran isä kuolee ja tyttö lähtee äitinsä kanssa maalle toipumaan. Lisäksi isä on vienyt mukaansa hautaan myös heidän koko omaisuutensa, joten Tamara joutuu kertaheitolla luopumaan ylellisestä elämäntyylistään. Teosta mainostetaan sillä, että eräänä päivänä Tamara löytää kirjastoautosta lukollisen kirjan, mikä hänen on aivan pakko saada auki. Se paljastuu hänen omaksi päiväkirjakseen, mikä kertoo hänelle huomisen tapahtumat. Omaa tulevaisuuttaan voi muuttaa.

Teoksen idea on hieno, mutta toteutus ontuu. Tuollaisesta päiväkirjasta olisi voinut saada vaikka mitä aikaan, mutta kirjailija on oikonut mutkat suoriksi. Ensin teoksen alku on puuduttavan tylsä ja pitkäveteinen, Tamara kiukuttelee ja äksyilee minkä ehtii sekä haikailee menneeseen. Sitten kun päiväkirja tulee kuvioihin, siitä onkin yllättävän vähän varsinaisessa tarinassa. Tamaralle tietenkin paljastuu kaikenlaista hänen syntymästään ja isästään, ja lopulta kaikki päättyy onnellisesti. Hieman enemmän olisin kaivannut sisältöä eli lihaa luiden ympärille.

Teoksen luokittelu taitaa tuottaa suurimman vaikeuden. Mielestäni tämä ei ole puhdasta romantiikkaa, mutta ei myöskään mitenkään vakavasti otettava esitys. Joten olkoon puhdasta viihdettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...