tiistai 10. kesäkuuta 2014

Peter Franzén: Tumman veden päällä

En ole koskaan ollut mikään erityinen Franzén-fani, mutta yllätyin positiivisesti tästä esikoisteoksesta. Löysin tämän kirjastosta äänikirjana ja ajattelin testata, enkä pettynyt. Itse asiassa minun täytyi varata jatko-osa Samoilla silmillä, joka on nyt kuuntelun alla :)

Kirja kertoo 6-vuotiaan Peten tarinan. Lapsen näkökulma on yllättävän onnistunut ja aikuinen lukija pystyy silti huomaamaan perheen sisäiset riidat sekä tulkitsemaan niitä asioita, joita ei ääneen sanota. Pikkuhiljaa Petellekin selviää, ettei isä olekaan aina mukava kaveri.

Teos on omaelämäkerrallinen, mikä häiritsi minua hieman. Toisaalta, onhan se helpompaa kirjoittaa omasta menneisyydestään kuin keksiä uutta ;) Positiininen asia äänikirjassa oli se, että Franzén itse luki sen. Huomaa, että hän osaa homman. Ja ehkä omaa tekstiä on helpompaa lukea kun tietää mitä missäkin kohden on tarkoittanut.

Päälle päätteeksi katsoin myös kirjan pohjalta tehdyn elokuvan. Minkä oli tietenkin ohjannut Franzén itse, ja hän oli tietenkin valkokankaalla myös Kaken roolissa. Elokuva ei tietenkään vetänyt vertoja itse kirjalle, mutta toisaalta täydensi tarinaa ja valotti muutamia ehkä hämäriksi jääneitä seikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...